Slik selger du Deleie-boligen din

Skal du selge boligen din? Etter du har overtatt Deleie-boligen din, kan du selge når du selv vil. Men hva må du tenke på og hvordan foregår selve salget?

Prosessen å selge Deleie-boligen din er likt som et vanlig boligsalg – selv om du eier boligen sammen med OBOS. Det eneste du må huske er å holde OBOS informert om salget slik at du får de signaturene du trenger til relevante salgsdokumenter.

Når bud er godkjent og boligen er solgt, vil salgssummen, omkostningene og et eventuelt overskudd fordeles mellom deg og OBOS – basert på eierandelene. Husk at verdien på boligen kan ha endret seg, som ved et vanlig boligsalg.

Slik går du fram

  1. Send en e-post til deleie@obos.no om at du vil selge med fullt navn, medlemsnummer, borettslag og leilighetsnummer.

  2. Du avtaler en befaring for verdivurdering med en eiendomsmegler. 

  3. Når du har funnet en megler så vil du motta en avtale for oppdraget. Dette må signeres av deg og OBOS.

  4. Etter at dokumentene er signert, vil boligen legges ut for salg. Det endelig budet må godkjennes av OBOS og salgsdokumentene må signeres av begge parter. OBOS har en tinglyst forkjøpsrett på boligen ved salg. 

Trenger du en eiendomsmegler?

Trenger du en eiendomsmegler?

Våre dyktige og erfarne meglere står klare til å hjelpe deg med salget av boligen. Vi vet hva folk som vil bo i området ditt er på jakt etter når de skal skaffe seg et nytt hjem.

Finn din megler
Overføre Deleie-boligen til familie

Overføre Deleie-boligen til familie

Deleie-boligen din kan du overføre til nær familie – for eksempel barn, barnebarn, ektefelle, samboer og foreldre – uten å utløse forkjøpsretten.

Les mer om overføring av Deleie-bolig