Dette støttes av OBOS

OBOS støtter en lang rekke små og store idrettslag, kulturinstitusjoner, humanitære organisasjoner og tiltak over store deler av landet.

Idrett

Flerbrukshaller og kunstgressbaner

OBOS har bidratt med 15 millioner kroner til byggingen av seks flerbrukshaller i samarbeid med Oslo Idrettskrets, blant annet på Ellingsrud, Voksen, Årvoll, Lambertseter og Korsvoll. 

I tillegg har vi sammen med Fotballforbundet, fotball- og idrettskretsen, staten og Oslo kommune vært med på å bygge 47 kunstgressbaner i Oslo. OBOS er den eneste private aktøren som er med på å finansiere prosjektet.

OBOS har i 2017 inngått en avtale med Oslo kommune om å bidra til rehabiliteringen av minimum 20 kunstgressbaner i Oslo over en fireårsperiode. I tillegg skal OBOS bekoste undervarmen på en ny kunstgressbane på Kalbakken.
Vi ønsker å bidra til gode oppvekstvilkår, og både flerbrukshallene og kunstgressbanene øker spillekapasiteten for mange idretter som er populære blant barn og unge.

Fotball

OBOS støtter fotballklubber som rekrutterer spillere i OBOS’ kjerneområder, og som bidrar til at også spillerne på barne- og breddelagene får gode treningsforhold. 

Klubbene vi støtter er: Skeid, Grorud, KFUM, Rosenborg, Viking, VIF Engaland (herrer) og Røa, Lyn, VIF, Trondheims-Ørn, Sandviken og Viking (kvinner)

Avtalene innebærer at OBOS-medlemmer får rimelige billetter til klubbenes hjemmekamper.

Skiforeningen

OBOS er hovedsamarbeidspartner for Skiforeningen fordi Holmenkollen er en verdifull samlingsplass for folkelig kultur og treffpunkt for mange typer mennesker. 

Bredden i Skiforeningens aktiviteter; fra eliteidrett til folkefest samt tilrettelegging av friluftsliv i Oslomarka, passer godt inn i OBOS´ engasjement for byens befolkning. Og i tillegg til å sponse foreningens arrangementer og aktiviteter, har vi bidratt med to millioner kroner til oppussing av populære Vangen Skistue i Østmarka.

Som medlem får du gode tilbud på Skiforeningens arrangementer, blant annet Holmenkollen World Cup Nordic.

Lambertseter svømmeklubb

I drabantbyen Lambertseter bor det mange OBOS-medlemmer, og som sponsor av Lambertseter Svømmeklubb støtter vi både viktig svømmeopplæring blant barn og unge, samt klubbens talentutvikling.

Gjennom avtalen kan alle OBOS-medlemmer blant annet bade for halv pris på Lambertseter bad lørdager og søndager.

Andre sponsorater

 • Fornebuløpet
 • Snarøya SK
 • Oslo Skifestival
 • Fotball i KFUM, Viking og Grorud idrettslag
 • Rustad IL
 • Svømmeklubben Speed
 • Sportsklubben Trygg/Lade
 • Hinna FK
 • Tasta IL
 • Årstad håndball

Kultur

Norsk Folkemuseum i Oslo – OBOS-gården

Sponsingen av bygården Wessels gate 15 er den største sponsoravtalen i OBOS´ historie. Den tre etasjers høye leiegården i mur ble bygget i Oslo i 1865, revet i 1999 og gjenreist på museet i 2001.

De ulike leilighetene i gården gir et inntrykk av livet i en bygård i hovedstaden gjennom drøyt 130 år.

Den Norske Opera & Ballett

OBOS har sponset Den Norske Opera & Ballett siden høsten 1999. Med denne avtalen får OBOS-medlemmer 20 prosent rabatt på billettprisene i Operaen. I tillegg arrangeres det egne "OBOS-forestillinger" hvert år.

Samarbeidet har vært langt og godt, og Operaen representerer tradisjon og kvalitet hånd i hånd med nyskapning.

Nationaltheatret

OBOS har sponset det tradisjonsrike teateret siden høsten 2013. Som landets hovedscene har klassisk og moderne norsk dramatikk hatt den største plassen på spilleplanen, men teateret gir også bred plass til utenlands dramatikk. Avtalen innebærer at våre medlemmer får 20 prosent rabatt på alle forestillinger, også på Torshovteatret.

Det Norske Teater

Avtalen gir alle OBOS-medlemmer 20 prosent rabatt på teatrets forestillinger. I tillegg arrangeres det med jevne mellomrom arrangeres egne OBOS-forestillinger med ekstra gode rabatter. 

Vi mener at det er viktig å støtte opp om et rikt kulturliv, og Det Norske Teatret appellerer til et bredt publikum. 

Den Nationale Scene

Den Nationale Scene i Bergen er en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Teateret er en godt synlig aktør i bybildet. Avtalen er relativt ny og passer inn i vår visjon om at en by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo. OBOS-medlemmer får 20 prosent på alle forestillinger. I tillegg får studenter med OBOS-medlemskap ytterligere rabatt på studentprisen.

Rogaland Teater

En by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo, og Rogaland teater satte i fjor publikumsrekord med 150 000 publikummere.

Etter at OBOS etablerte seg i regionen har vi innledet et spennende samarbeid som gir våre medlemmer 25 prosent avslag på billettene til teaterets forestillinger.

Andre sponsorater

 • Fargespill, Bergen
 • Ringsaker Operaen
 • Oslo Museum

Festivaler

Granittrock

OBOS er hovedsponsor for den årlige gratisfestivalen som holdes i det nedlagte steinbruddet på Grorud. GranittRock er et rusfritt og barnevennlig arrangement.

Festivalen setter Groruddalen på kartet på en meget positiv måte, og gir et bedre nærmiljø i et område der OBOS har mange boliger. 

Månefestivalen

Månefestivalen er Østfolds største musikk- og kulturfestival, og er blitt arrangert siden år 2000. Festivalen arrangeres i den gamle festningsbyen i Fredrikstad, bedre kjent som Gamlebyen.

Musikalsk spenner det seg fra støyete rock, kvalitetspop, utforskende jazz og ekte punk – og sammen med en rekke andre kunstneriske utrykk på festivalområdet, blir helheten en uforglemmelig opplevelse.

OBOS er hovedsamarbeidspartner for festivalen. Som en del av dette samarbeidet arrangeres en vorspiel-konsert dagen før selve festivalen starter. Denne kalles "OBOS på månen" - her er både medlemmer og ikke medlemmer velkommen! 

Andre sponsorater

 • Kirsten Flagstad Festival
 • Vær Stolt Festivalen
 • Lindeberg Kulturfestival

Samfunnsansvar (CSR)

SOS-barnebyer

I Blantyre i Malawi er det bygget en SOS-barneby med 15 familiehus for 180 barn, en barnehage for 90 barn, et sosialsenter for 1 000 brukere, et medisinsk senter for 20 000 pasienter årlig og en grunnskole for 320 elever.

OBOS støttet prosjektet med 5,5 millioner kroner i forbindelse med sitt 75-års jubileum, og har til nå vervet drøyt 200 faddere blant medlemmer og ansatte. 

I 2017 ble det bestemt at OBOS skal fortsette som hovedsamarbeidspartner med SOS-barnebyer, og OBOS skal gi én million kroner i årlig støtte de neste tre årene. I tillegg gir OBOS fem millioner kroner i 2017 til å etablere en ny barneby i hovedstaden Bogota i Colombia.

Kirkens Bymisjon

OBOS er én av Kirkens Bymisjons nasjonale hovedsamarbeidspartnere, og støtter deres boligsosiale arbeid. Bymisjonens boligsosiale arbeid går ut på å hjelpe vanskeligstilte med å skaffe seg bolig og til å bli boende på en god måte for seg selv og omgivelsene.

I tillegg legger vi til rette for at OBOS-ansatte kan jobbe frivillig i Bymisjonens tiltak over hele landet. Det er også et mål at OBOS-ansatte på sikt kan bidra med kursing innen ulike boligspørsmål. 

MOT

OBOS er en av MOTs hovedsamarbeidspartnere, og er stolt av å kunne bidra til MOTs arbeid med å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle.

I 22 år har MOT arbeidet for livsmestring og god psykisk helse gjennom samarbeid med skoler, hovedsakelig i Oslo, Bergen, Stavanger, Hamar, Tønsberg og Fredrikstad.

Andre sponsorater

Andre sponsorater

 • Oslo Byes Vel
 • Abildsø Gård
 • Skolekorpsene i Fredrikstad