Hopp til innhold

Vipps

Liker du å betale med Vipps? Vennebetaling, eFakturaer og regninger belastes direkte fra OBOS-kontoen din.

smilende gutt som sitter med telefonen i hånden og snakker med foreldrene sine

Vipps for store og små


Barn og ungdom med OBOS-konto hos oss, kan selvfølgelig bruke Vipps. Du som forelder bestemmer om, og hvordan barnet skal ta i bruk Vipps. Det gjør det veldig enkelt å vippse lommepenger hvis du ikke har kontanter tilgjengelig.

Slik fungerer Vipps

Med Vipps har du en enkel måte å betale regninger på. Du kan koble flere kontoer til Vipps for full oversikt over økonomien din, i tillegg til gebyrfri netthandel.

For å legge inn eller endre kontonummer i Vipps går du inn på:

  1. Min Profil.
  2. Betalingskilder.
  3. Legg til betalingskilde.

Her kan du legge til både nye kontoer og nye kort som du ønsker å bruke ved betaling.

eFaktura

Du velger selv om du vil godkjenne eFakturaen i Vipps, mobilbanken eller nettbanken. Godkjenner du betalingen i Vipps har du fortsatt oversikt over betalinger som er fullført eller ligger til forfall i nettbanken eller mobilbanken. I tillegg vil betalinger som godkjennes i Vipps vises i kjøpshistorikken i Vipps.

Når du har godkjent en eFaktura via Vipps, vil den ikke lenger være tilgjengelig for betaling i nettbanken. Det er derfor ingen risiko for at du betaler dobbelt.

For å motta eFaktura i Vipps må du ha siste versjon av appen og ha identifisert deg med BankID. I tillegg må du ha lagt til en bankkonto som betalingskilde.

Dersom du har en fast konto for regninger, kan det være lurt å legge til både lønnskontoen og regningskontoen din i Vipps. På den måten kan du velge hvilken konto som skal belastes.

Vipps Regninger

Det er også mulig å motta andre regninger i Vipps, ved å skru på «Motta regninger i Vipps» under Min Profil.

Når du mottar en regning vil du få et varsel fra Vipps om at du har mottatt en regning som ligger til godkjenning inne i Vipps. I tillegg får du varsling når du logger inn i appen. Hvis du mottar en Vipps Regning, mottar du den kun i appen og den må betales der.

En eFaktura mottar du både i nettbanken og i Vipps. eFakturaen er markert med en liten e så du kan se forskjellen på en Vipps Regning og en eFaktura.

Vennebetaling på sekundet

Når du har lagt til et kontonummer som betalingskilde, vil pengene du vippser til venner gå direkte fra konto til konto. Pengene er tilgjengelig for mottakeren med én gang.

Like enkelt som alltid, bare raskere.

Tar Vipps gebyrer?

I de aller fleste tilfeller betaler du ingen gebyrer når du bruker Vipps. Det koster ingenting å vippse penger til venner så lenge beløpet du vippser er under 5000 kroner. Når du vippser for mer enn dette, betaler du 1 prosent av beløpet i gebyr. Hvis du skal vippse penger til lag, foreninger og bedrifter, betaler du aldri gebyrer.

Velger du gavefunksjonen når du vippser penger, for eksempel i forbindelse med en bursdag, betaler du 5 kroner for dette.