Hopp til innhold

Fastrentelån

Senk skuldrene. Få en forutsigbar økonomi med fast rente.

Dette er fastrentelån

  • Beskytter mot renteøkning.
  • Gir en oversiktlig økonomisk hverdag med forutsigbare utgifter.
  • Kombiner fast og flytende rente for et fleksibelt lån.

Forutsigbart og fleksibelt

Fastrentelån er for deg som ønsker å vite nøyaktig hvor mye du skal betale på boliglånet hver måned. Din rente vil alltid være den samme, så du slipper å bekymre deg for rentehopp. Stabile utgifter gjør det enklere å planlegge din privatøkonomi.

Du kan kombinere fastrente på deler av lånet med flytende rente på resten. Slik kan du også glede deg over gevinstene som kommer med eventuell rentenedgang.

Du kan binde renten for 3, 5 eller 10 år.

Hvor mye koster et fastrentelån?

Priser på fastrentelån endres løpende i takt med pengemarkedet. Rentesatsen på ditt lån blir derfor bestemt først når lånet skal utbetales.

Vi tar forbehold om at renten kan endre seg med inntil 0,15 prosent dersom bankens gjeldende fastrentesatser endres i perioden fra du har signert og frem til lånet utbetales.

Slik endrer du til fastrente

Ønsker du å endre deler eller hele lånet til fastrentelån, send oss en melding her. En rådgiver tar kontakt med deg og hjelper deg videre.

Kan jeg gå ut av avtalen før bindingstiden er over?

Dersom du ønsker å gjøre endringer på fastrentelånet eller si opp før bindingsperioden er over, blir det beregnet overkurs eller underkurs på lånet.

Denne beregnes ut fra resterende lånebeløp og bindingsperiode, samt differansen mellom renta du har og den rentesatsen vi tilbyr på beregningstidspunktet.

Underkurs utbetales dersom du har hatt lånet i mer enn 12 måneder.

Priser

  • Rentene tilbys OBOS-medlemmer
  • Du kan låne opptil 75 % av boligens verdi.
ProduktBelåningsgradNominell renteEffektiv rente*
Opptil 75 %
5,25 %
5,41 %
Opptil 75 %
5,15 %
5,31 %
Opptil 75 %
5,05 %
5,20 %

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner, med 25 års nedbetalingstid og inkluderer etableringsgebyr og månedlige termingebyrer.