Hopp til innhold

OBOS Rammelån

Rammelån er vårt mest fleksible boliglån og passer for deg som har god sikkerhet i boligen. Med et rammelån er du ikke bundet opp til månedlige avdrag, og du kan variere innbetalingene dine fra måned til måned.

Mann og kvinne som ler

Dette er OBOS Rammelån

 • Minstebeløp 1 million kroner. Ledig ramme utover dette: Maks 1 million kroner.
 • Nominell rente fra 5,41 % til 5,66 %
 • Du kan låne opptil 60 prosent av boligens verdi med sikkerhet i egen bolig.
 • Du bruker så mye av lånerammen du vil, og kan ta ut penger eller betale ned på lånet når det passer deg.
 • Du betaler bare rente på det du har brukt, ikke på hele lånerammen.
 • Rentene for lånet trekkes automatisk hver måned fra lånerammen.
 • Vi anbefaler at du har fast trekk hver måned som minimum dekker rentene.

For deg som ønsker fleksibilitet

OBOS Rammelån passer for deg som har god betalingsevne og kontroll på egen økonomi. Vi tilbyr rammelån med minstebeløp 1 million kroner. Ledig ramme utover dette er maks 1 million kroner.

Har du for eksempel nedbetalt mye på boliglånet ditt og har god sikkerhet i boligen, så kan rammelån være et smart boliglån for deg.

Forskjellen på et rammelån og et boliglån

Et rammelån og et boliglån er to ulike former for boligfinansiering. De har noen grunnleggende forskjeller som kan være smart å være klar over.

Boliglån

Med et vanlig boliglån låner du en bestemt sum penger for å kjøpe en bolig. Du betaler renter og avdrag månedlig i henhold til en avtalt nedbetalingsperiode på vanligvis mellom 20 og 30 år. Du kan velge om du ønsker fast eller flytende rente på boliglånet.

Rammelån

Et rammelån er en fleksibel form for finansiering der du får en kredittgrense basert på boligens verdi. Du kan låne opp til den satte kredittgrensen når du trenger det og du betaler kun renter av det beløpet du faktisk har lånt.

Med rammelån kan du låne og nedbetale penger når du har behov for det, noe som gir deg en økonomisk fleksibilitet.

Den største forskjellen mellom et vanlig boliglån og et rammelån er fleksibiliteten. Med et rammelån kan du velge å betale mindre ned på lånet i trangere tider, hvis du for eksempel i en periode opplever å få andre uforutsette utgifter.

Med et rammelån kan det friste å bruke mer penger enn det du egentlig har behov for. Derfor er det viktig at du har god økonomisk disiplin, og vi anbefaler alltid å sette opp et fast månedlig trekk som minimum dekker dekker rentene.

Du kan når som helst betale ned på rammelånet ditt. Det gjør du enkelt i mobilbanken eller nettbanken ved å overføre beløpet du ønsker fra en konto og inn til rammelånet.

Om du bør velge rammelån eller boliglån avhenger av den økonomiske situasjonen din, preferansene dine og hvor mye fleksibilitet du ønsker knyttet til nedbetaling av lånet.

De viktigste forskjellene på rammelån og boliglån som du bør være klar over før du tar et valg:

 • Fleksibilitet: Rammelån gir deg større fleksibilitet til å låne og betale tilbake penger etter behov, mens et vanlig boliglån har en fast nedbetalingsplan.
 • Nedbetaling av lånet: Et vanlig boliglån har en fastsatt nedbetalingsplan, mens rammelånet gir deg mer frihet til å velge når og hvor mye du ønsker å betale tilbake.
 • Beregning av renter: Med et rammelån betaler du renter bare på det beløpet du faktisk har brukt, mens med et vanlig boliglån baserer renter seg på hele lånebeløpet.

Priser

 • Prisene gjelder for OBOS-medlemmer
ProduktBelåningsgradNominell renteEffektiv rente*
Opptil 50 %
5,41 %

5,62 %

Opptil 60 %
5,66 %

5,88 %

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner, med 25 års nedbetalingstid og inkluderer etableringsgebyr og månedlige termingebyrer.