Hopp til innhold

5 enkle sparetips

Prisøkninger og hyppige renteendringer påvirker privatøkonomien for mange. Her er fem tips til hvordan du kan fortsette å spare når prisene øker.

En ung voksen mann ser i kameraet og smiler. Han står ute og i front av en blokk.

Å spare penger i en økonomisk utfordrende tid kan være en vanskelig oppgave. Men det er mulig å gjøre noen justeringer i økonomien din for å kunne fortsette å spare penger. Her er fem tips som kan hjelpe deg på veien.

1. Betal ned dyre smålån

Prøv så godt det lar seg gjøre å nedbetale kredittkortgjeld, forbrukslån og annen dyr gjeld så fort som mulig. Disse lånene har ofte høy rente, og små beløp kan raskt bli større.

Har du kontroll på hvor mye gjeld du har, og hvor mye du betaler i måneden? Du kan sjekke forbruksgjelden ved å logge inn på Gjeldsregisteret sine nettsider.

2. Kvitt deg med "lommetyvene"

Det er lett å forstå at du savner mange av tingene du koste deg med før. Da er denne tiden en fin anledning til å finne ut hvilke vaner som betyr noe for deg, og hvilke du kan kvitte deg med. Klarer du å endre vanene, kan du spare en god del:

  • Den daglige kaffen på vei til jobb (45 kroner), utgjør nesten 12 000 kroner i året.
  • Brus og snacks hver dag (70 kroner), blir 25 000 kroner i året.
  • Trenger du fremdeles aviser i postkassen og flere enn én streamingtjeneste?

Undersøk også om du kan få bedre betingelser på de største utgiftspostene som boliglån, forsikring, strøm og mobil.

3. Utnytt medlemsfordelene dine

Spar penger på medlemsfordeler

Du kan spare mye på å utnytte medlemsfordelene dine i OBOS. Akkurat nå spanderer vi årskontingenten på 200 kroner på alle som blir medlem eller gir bort et medlemskap før nyttår. Det betyr at du bare betaler 300 kroner ved innmelding, som er lovpålagt.

Se alle fordelene du får som medlem i OBOS

4. Få kontroll på økonomien med digital «cash stuffing»

Visste du at det kan være smart å ha 9 ulike kontoer i nettbanken? Digital «cash stuffing» innebærer at du på lønningsdagen fordeler pengene inn på flere kontoer med ulike formål. I OBOS-banken kan opprette opp til 9 sparekontoer og 9 brukskontoer i OBOS-banken.

Med full kontroll på økonomien, får du en bedre oversikt over sparemulighetene dine.

Disse 9 kontoene bør du ha i nettbanken

Er du OBOS-medlem får du sparekonto med gunstig rente fra første krone. Kontoen har 24 gebyrfrie uttak i året.

Bli kunde og åpne sparekonto

5. Tjen penger på ting du ikke lenger trenger

De aller fleste av oss har ting i hjemmet vi ikke har behov for lenger. Dette kan selges! Er det lenge siden du har gått gjennom klesskapet? Hva med kjøkkenutstyr du ikke bruker? Og når ryddet du sist i boden?

Sett av tid til å finne tingene du ikke trenger. Resultatet av å selge unna disse tingene er mindre rot hjemme og mer penger inn. Pengene du tjener setter du inn på bufferkontoen, så er du bedre rustet til å håndtere uforutsette utgifter.

Snarveier

;