Hopp til innhold

5 enkle sparetips

Økte priser og høye lånerenter påvirker privatøkonomien for mange. Her er fem av våre beste sparetips for å hjelpe deg med å fortsette å spare, selv når prisene er høye.

En ung voksen mann ser i kameraet og smiler. Han står ute og i front av en blokk.

1. Betal ned dyre smålån

Prøv så godt det lar seg gjøre å nedbetale kredittkortgjeld, forbrukslån og annen dyr gjeld så fort som mulig. Disse lånene har ofte høy rente, og små beløp kan raskt bli større.

Har du kontroll på hvor mye gjeld du har, og hvor mye du betaler i måneden? Du kan få oversikt over forbruksgjelden din ved å logge inn på Gjeldsregisteret sine nettsider.

2. Få kontroll på økonomien med digital «cash stuffing»

Visste du at det kan være smart å ha 9 ulike kontoer i nettbanken? Digital «cash stuffing» innebærer at du på lønningsdagen fordeler pengene inn på flere kontoer med ulike formål. Dette kan hjelpe deg med å unngå å handle ting du ikke trenger. I OBOS-banken kan du opprette opp til 9 sparekontoer og 9 brukskontoer.

Med full kontroll på økonomien, får du en bedre oversikt over sparemulighetene dine.

Disse 9 kontoene bør du ha i nettbanken

3. Kvitt deg med "lommetyvene"

Det er lett å forstå at du savner mange av tingene du koste deg med før, men vet du egentlig hva du bruker penger på? Denne tiden er en fin anledning til å finne ut hvilke vaner som betyr noe for deg, hva du virkelig trenger, og hvilke vaner du kan kvitte deg med.

Klarer du å endre vanene, kan du spare en god del:

  • Den daglige kaffen på vei til jobb (45 kroner), utgjør nesten 12 000 kroner i året.
  • Brus og snacks hver dag (70 kroner), blir 25 000 kroner i året.
  • Trenger du fremdeles aviser i postkassen og flere enn én streamingtjeneste? Og husk at du kan låne bøker gratis på biblioteket.
  • Trenger du noe nytt, kan du sjekke om du kan kjøpe det brukt.

Undersøk også om du kan få bedre betingelser på de største utgiftspostene som boliglån, forsikring, strøm og mobil.

4. Utnytt medlemsfordelene dine

Spar penger på medlemsfordeler

Du kan spare mye på å utnytte medlemsfordelene dine i OBOS. Som medlem har du forkjøpsrett på nye og brukte OBOS-boliger, du sparer penger på alt fra kultur- og sportsarrangementer, til reise, interiør og forsikring, og du får gode betingelser i OBOS-banken.

Se alle fordelene du får som medlem i OBOS

5. Tjen penger på ting du ikke lenger trenger

De aller fleste av oss har ting i hjemmet vi ikke har behov for lenger. Dette kan selges! Er det lenge siden du har gått gjennom klesskapet? Hva med å gå gjennom kjøkkenutstyr du ikke bruker? Og når ryddet du sist i boden?

Sett av litt tid til å finne tingene du ikke trenger. Resultatet av å selge unna disse tingene er mindre rot hjemme og mer penger inn. Pengene du tjener setter du inn på bufferkontoen, så er du bedre rustet til å håndtere uforutsette utgifter. En helt super måte å spare litt ekstra penger på!

Er du OBOS-medlem får du sparekonto med 4,25 % % fra første krone. Kontoen har 24 gebyrfrie uttak i året.

Bli kunde og åpne sparekonto

Snarveier