Foto av inngangspartiet til Oppsal Senter tatt fra utsiden.

– Endelig spirer og gror det på Oppsal Senter

Det siste året har butikkåpningene kommet som perler på en snor på Oppsal. Nå åpner snart dørene for enda et etterspurt tilbud.

Tekst: Magnus Berg
Foto: Hampus Lundgren

– Nå skjer det mye spennende!

Siden i fjor høst har den ene brikken etter den andre falt på plass for senterleder og eiendomssjef Silje Aspen. Fra en periode med flere tomme lokaler, har nærsenteret på Oppsal vokst til å bli et viktig samlingspunkt for mange av beboerne i bydel Østensjø.

Nå er det heller ikke lenge til du igjen kan fylle handlekurven med både frukt, grønnsaker og blomster på senteret, kan Aspen avsløre.

Senterleder og eiendomssjef på Oppsal Senter, Silje Aspen.
Grønt lys for frukt og grønt: I august åpner en splitter ny grønnsakshandler på Oppsal senter, som også kommer til å holde åpent på søndager.

– Vi vet at beboerne har ønsket seg en grønnsakshandler lenge, så det er et tilbud jeg er sikker på kommer til å bli satt stor pris på. Uansett hvor man bor, er det godt å ha tilgang til det man trenger i nabolaget.

– I tillegg blir det et søndagsåpent tilbud!

Selv om det har tatt tid å finne den rette butikkmiksen, er Aspen kjempeglad for å se at senteret er i ferd med å bli en naturlig møteplass – der den nye grønnsakshandleren bare er ett av flere tilskudd i rekken av nye butikker det siste året. Det er viktig at senteret har en god blanding av butikker for å møte alle kundenes behov – dagligvare, apotek, restauranter og helsetjenester er helt essensielle.

– Over all forventning

Fra før er allerede den populære «alt-mulig-butikken» Normal og Pers Sport på plass. For sistnevntes innehaver, Per Rønning, har overgangen fra de gamle lokalene i Oppsalstubben gått over all forventning.

– For det første er det utrolig hyggelig at så mange tar turen innom og gratulerer med ny butikk. Det er enkelt å slå an en prat her, og man kommer fort på fornavn med de andre innehaverne.

I tillegg har den enkle adkomsten på senteret gjort arbeidshverdagen mye mer praktisk for han og datteren, som også jobber i butikken, forklarer Rønning.

– Det er utrolig enkelt å trille sykler inn og ut av butikken her, siden alt er på samme plan. Det gjør alt superenkelt, enten du trenger service og nye dekk før sykkelsesongen eller vil prøvekjøre en splitter ny elsykkel.

Hos Pers Sport kan du nemlig få deg en testtur på en elektrisk tohjuling, om du er i markedet for å skifte fremkomstmiddel i morgenrushet.

– Selv om det er lett å reise med både buss og bane fra Oppsal, ønsker vi å bidra til at flere velger sykkel til jobben. Derfor lar vi kunder få prøve elsyklene våre, så de får kjenne hvor enkelt det er å ta seg rundt, selv med barn og dagligvarer på lasteplanet, sier Rønning.

Per Rønning, eier og daglig leder hos Pers Sport.
Trår til med gode tilbud: Hos Per Rønning på Pers Sport kan du ta deg en testtur i nabolaget, om du er i markedet for en splitter ny elsykkel.

– Viktig for lokalmiljøet

På senterets populære serveringssted Østensjø Havn opplever også innehaver Susann Østigaard at stemningen blomstrer om dagen.

– Vi har mange gjester på besøk. Folk koser seg både på uteserveringen og inne med mat og kald drikke. De er flinke til å bruke oss både til hverdags og fest, og setter stor pris på arrangementene våre – med quizkvelder, konserter og lørdagsjazz annenhver helg.

– Jeg tror mange er takknemlige for å ha et sted man kan møtes i sitt eget nabolag, sier Østigaard.

Daglig leder og innehaver hos Østensjø Havn, Susann Østigaard.
Topp stemning på lokal bar: Susann Østigaard på serveringsstedet Østensjø Havn kan friste med både konserter, forfriskende påfyll i glasset og en innbydende meny gjennom sommeren.

«Havna» byr på fersk bakst, pizza og en innbydende lunsjmeny, og holder åpent gjennom sommeren. Tirsdagsquizen – som har vært en stor suksess gjennom vinteren – tar en liten feriepause, men er tilbake igjen til høsten, lover Østigaard.

– Ønsket vårt er å skape en hyggelig og inkluderende ramme for alle, enten du er ung eller gammel. Det å ha et samlingspunkt her på senteret, gjør det enkelt for folk i nabolaget å treffes – og det tror jeg er viktig for ethvert lokalmiljø.

– Trygt for både kunder og innehavere

Østigaard mener noe av det som gjør Oppsal senter unikt, er de mange frittstående butikkene.

– Du får en helt annen handleopplevelse her enn på de fleste andre kjøpesentre. I mange av forretningene er det vi som driver stedet som også står bak disken. Det tror jeg skaper identitet. Folk kjenner oss, og vi kjenner dem.


Et senter for lokalmiljøet: Senterleder Silje Aspen gleder seg over at brikkene endelig er i ferd med å falle på plass på Oppsal senter.

For senterleder Aspen har målet hele veien vært å skape nettopp trygge og gode rammer, både for nærmiljøet og butikkene.

– Vi har vært opptatt av å legge til rette for at både kunder og innehavere skal kunne trives her i mange år fremover. Det har tatt litt tid å finne de rette konseptene og folkene, men nå ser det virkelig positivt ut.

– Det føles godt å huse så mange innehavere som bryr seg om Oppsal, sier Aspen.

Om Oppsal Senter

  • Senteret ble opprinnelig bygget i 1964, men ble omfattende rehabilitert i 2018.
  • I dag har senteret 13 butikker, og tilbudet blir om kort tid utvidet når grønnsakshandleren åpner.
  • Senteret er på 5000 kvadratmeter og har cirka 70 parkeringsplasser.