Hopp til innhold
Banner for boligkonferansen 2022

OBOS Boligkonferanse 2022

Hvordan vil vi leve og bo i framtiden? Det diskuterer vi på boligkonferansen tirsdag 13. september i Oslo.

Dato

13. september

Tid

Klokka 09.00-14.30 (registrering fra klokka 08.30)

Sted

Den Norske Opera & Ballett

Spenningene i verden er større enn på lenge. Vi har gått fra pandemi til krise i Europa. Det gjør noe med oss. Søker vi tilbake til naturen og et roligere liv utenfor de store byene? På boligkonferansen vender vi blikket mot den byutviklingen som foregår i mindre byer og i utkanten av de største. Er småbyen det neste store i byutviklingen? Eller er det først og fremst høye boligpriser som driver folk ut av de store byene? Demografiforsker Marianne Tønnesen vil gi oss et innblikk i hvordan flyttestrømmene går mellom by og land.

Blant foredragsholderne er også den svenske arkitekturkritikeren Mark Isitt som skal snakke om hvordan god arkitektur kan bidra til å gjøre livene våre bedre. Vi har også med oss lykkeforsker Ragnhild Bang Nes, filosof Henrik Syse og sosiolog Jan-Paul Brekke.

OBOS Boligkonferanse er for deg som tar byutvikling på alvor. I år er det ellevte gang vi inviterer alle som jobber med boligbygging og byutvikling til en dag med faglig påfyll og inspirasjon. Konferansen markerer åpningen av Oslo Urban Week.

Illustrasjon av kvinne som drømmer om bolig

Program for dagen

Lurer du på hva som skjer på årets OBOS Boligkonferanse? Se det foreløpige programmet med dagens høydepunkter.

Se program
To personer i en sofa med ryggen til med en pc

Opptak fra boligkonferansen

Gikk du glipp av årets boligkonferanse eller vil du se noe om igjen? Her kan du se videoopptak av alle foredragsholderne.

Se opptakene

Dyktige folk på scenen

Fotografi av Henrik Syse, deltaker under boligkonferansen 2022

Henrik Syse

Filosof og forfatter Henrik Syse er forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og professor II ved Oslo Nye Høyskole. Syse var medlem av Nobelkomiteen fram til 2021 og har vært aktiv i partiet Høyre i en årrekke.
Fotografi av Ragnhild Kagge, deltaker på boligkonferansen 2022

Ragnhild Bang Nes

Psykolog Ragnhild Bang Nes er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. I 2017 ble hun tildelt Psykologiforbundets pris «Årets nyvinning» for sin innovative forskning på glede, trivsel og livskvalitet.

Erling Dokk Holm

Byforsker, urbanist og samfunnsviter Erling Dokk Holm er førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han har en doktorgrad fra Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo.
Fotografi av Seres, deltaker under boligkonferansen 2022

Silvija Seres

Matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer og tjenesteutvikling i Microsoft.

Jan-Paul Brekke

Jan-Paul Brekke er sosiolog og forsker, men også kjent fra teatersport og som komiker. Han skal lede oss gjennom konferansen - med stø hånd, gode spørsmål og skarpe refleksjoner.
Mark Isitt kommer på OBOS Boligkonferanse 2022

Mark Isitt

Journalist, forfatter og arkitekturkritiker Mark Isitt kommer til boligkonferansen for å snakke om hva arkitektur er og kan gjøre for mennesker.
Fotografi av Marianne Tønnessen

Marianne Tønnessen

Marianne Tønnessen er demograf og forsker ved by- og regionforskningsinstituttet (NIBR) på Oslo Met. Hun har i mange år analysert befolkningsutviklingen i Norge.
Fotografi av varaordfører i Lørenskog, Ernst-Modest Herdieckerhoff

Ernst-Modest Herdieckerhoff

Ernst-Modest Herdieckerhoff er varaordfører og MDG-politiker, og har fulgt byutviklingen i Lørenskog tett i en årrekke. Han vil dele noen av sine erfaringer på boligkonferansen.
Fotografi av ordfører Lisbeth Hammer Krog

Lisbeth Hammer Krog

Lisbeth Hammer Krog ble valgt inn i kommunestyret i Bærum for Høyre i 2011. Samme år ble hun kommunens første kvinnelige ordfører.
Illustrasjonsbilde av OBOS-bygg

AHO og Gjersrud-Stensrud

Kan AV-teknologi (autonomous vehicles) gi oss helt nye muligheter i byutviklingen? En gruppe masterstudenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har stilt akkurat det spørsmålet.
Fotografi av Hilde Bøkestad, ansatt i DOGA

Hilde Bøkestad

Hilde Bøkestad er sivilarkitekt ved DOGA. På boligkonferansen skal hun være med og diskutere hvordan småbyer og tettsteder kan - og bør - utvikles i framtiden.
Fotografi av Saher Sourouri i Arkitekturopprøret

Arkitekturopprørerne

På boligkonferansen kan du høre hva arkitekturopprørerne mener om det som bygges i dag. Du møter psykolog og talsmann for Arkitekturopprøret, Saher Sourouri, og arkitekt Arild Eriksen.
Fotografi av Ingemund Skålnes, daglig leder i OBOS Living Lab

Hvordan skal vi leve og bo i framtiden?

Hvordan skal vi leve og bo i framtiden? Og hvordan kan boligen gjøre livene våre enda bedre? Dette er spørsmål som blir utforsket i OBOS Living Lab på Vollebekk i Oslo.

Les mer
Illustrasjon av kollektivløsningen for bydelen Gjersrud-Stensrud i Oslo

OBOS lanserer ny kollektivløsning i Oslo

OBOS har sammen med rådgivere utredet en klimavennlig og effektiv kollektivløsning for den nye bydelen Gjersrud-Stensrud i Oslo. Bli med oss på lanseringen på OBOS Boligkonferanse!

Les mer her

Nysgjerrig på tidligere konferanser?

Boligkonferansen 2021

Boligmarkedet skaper frustrasjon. Nye bydeler blir anklaget for å være utrivelige. Er det mulig å styre byutviklingen i en mer rettferdig retning? Og hva er i det hele tatt rettferdighet?

Boligkonferansen 2019

Hvordan er den perfekte byen? Kan vi noen gang klare å bygge den? Og hva er sammenhengen mellom visjoner, politikk og virkelighet? Se filmer fra foredragene her.

Boligkonferansen 2018

Under tittelen «Framtidens bolig» dykket vi ned i temaene teknologi, boform og mobilitet. Her kan du se filmer fra alle innleggene.

Boligkonferansen 2017

Konferansen fikk navnet «Grønt ansvar eller bare grønnvasking». Les mer om konferansen og se filmer fra alle innleggene.

Boligkonferansen 2016

Her var temaet «Hvor viktig er arkitekten når byen skal vokse?». Les mer om konferansen og last ned presentasjonene.

Boligkonferansen 2015

Fra plan til handling! Hvordan går vi fra tørre planer og skisser til å utvikle et attraktivt og levende byområde? Se presentasjonene her.

Boligkonferansen 2014

Konferansen i 2014 fikk tittelen "Store byer. Store grep" og vi tok for oss de store, helhetlige byutviklingsgrepene.

Boligkonferansen 2013

Hvordan redusere byggekostnadene? Vi rettet søkelyset mot hvordan aktørene i boligbransjen kunne bidra til lavere byggekostnader.

Boligkonferansen 2012

Bygges det for tett, mørkt og trangt? Høsten 2012 ønsket OBOS å sette boligkvalitet på dagsorden i boligdebatten.