Hopp til innhold

Skal selge 400 boliger under markedspris

OBOS skal de to neste årene bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges under markedspris. Bare i Oslo-området er det planer for OBOS Bostart i fem nye boligprosjekter.

Publisert:
onsdag 8. mai 2019

Et av Bostart-prosjektene kommer på Løren i Oslo. I det såkalte Jordan-kvartalet − på tomten til den nedlagte tannbørstefabrikken − skal OBOS sammen med Veidekke bygge 390 leiligheter og en barnehage.

50 av boligene får ordningen OBOS Bostart. Det betyr at boligene blir solgt rundt 10 prosent under markedspris. Dette skal gjøre det mulig for flere å kjøpe sin egen leilighet.  

– OBOS Bostart kan være en god løsning for unge som skal kjøpe sin første bolig, men vi tenker at ordningen kan passe også for mange andre. Ved en endring av livssituasjonen er det mange som trenger ny bolig, men sliter med å ha nok egenkapital. Da kan Bostart være det som gjør det mulig å få kjøpt seg et sted å bo. Vi ønsker å bruke vår finansielle styrke og kompetanse til å gjøre det litt lettere for flere å eie sin egen bolig, sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS.

Les mer om prosjektet på Løren her

To priser – samme kvalitet

Hun understreker at leilighetene har samme gode kvalitet som alle andre boliger OBOS bygger. Kjøperen kan selv velge om de vil kjøpe til Bostart-pris eller ordinær pris. 

Ordningen innebærer at boligen selges til en nedsatt pris mot at OBOS får retten til å kjøpe den tilbake når kjøper ønsker å selge. OBOS betaler da den opprinnelige kjøpesummen for boligen, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

Miljøprosjekt

Dersom alt går etter planen vil de første leilighetene på Løren bli lagt ut for salg i høst, med planlagt byggestart våren 2020. Da er boligene klare til innflytting mot slutten av 2022. Boligene vil bli miljøsertifisert etter ordningen BREEAM-NOR. Det innebærer blant annet ambisiøse mål for reduksjon av CO2-utslipp, store grøntområder med muligheter for dyrking, bildeleordning og tilrettelegging for utstrakt bruk av sykkel.  

Utvider OBOS Bostart

Det er konkrete planer for å tilby OBOS Bostart i fem ulike boligprosjekter i Oslo-området, og ordningen vil bli utvidet ytterligere når det planlegges nye prosjekter. Da vil også kjøpere andre steder i landet, blant annet i Bergen og Trondheim, får mulighet til å kjøpe bolig til nedsatt pris.

I vår starter salget av nye leiligheter i boligprosjektet Ulven T i Oslo. Her er det satt av over 30 Bostart-leiligheter, mange av dem kommer på markedet i mai.

Etter at det første OBOS-prosjektet på Ulven ble lagt ut for salg i fjor sommer, har over 100 av leilighetene blitt kjøpt til Bostart-pris.    

I vår starter også salget av en rekke nye leiligheter på Vollebekk i Oslo. Her vil kjøpere i første omgang få tilbud om 10 boliger til Bostart-pris. Etter hvert som området bygges ut, vil det bli satt av rundt 50 leiligheter som skal selges til nedsatt pris.

I tillegg til dette er det planer for å tilby OBOS Bostart på Fornebu og i et planlagt prosjekt på Mortensrud i Oslo.

Les mer om OBOS Bostart

Utfordrer byggebransjen

Byrådet i Oslo har flere ganger oppfordrer byggebransjen til å finne nye løsninger som gjør at flere får mulighet til å kjøpe egen bolig, og trekker spesielt fram OBOS Bostart som et positivt tiltak.

− Å tenke nytt rundt boligmarkedet og boligpolitikk er noe byrådet jobber intenst med nå.  Boligprisene i Oslo har gått i taket de siste årene og det skal ikke være sånn at du må ha rike foreldre for å få deg et bra sted å bo. Jeg er glad for at OBOS tar sitt samfunnsansvar på alvor og bygger flere boliger som kan selges under vanlig markedspris, sier byråd Hanna E. Marcussen i Oslo.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.