Hopp til innhold

Skal selge 400 boliger under markedspris

OBOS skal de to neste årene bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges under markedspris. Bare i Oslo-området er det planer for OBOS Bostart i fem nye boligprosjekter.

Publisert:
onsdag 8. mai 2019

Et av Bostart-prosjektene kommer på Løren i Oslo. I det såkalte Jordan-kvartalet − på tomten til den nedlagte tannbørstefabrikken − skal OBOS sammen med Veidekke bygge 390 leiligheter og en barnehage.

50 av boligene får ordningen OBOS Bostart. Det betyr at boligene blir solgt rundt 10 prosent under markedspris. Dette skal gjøre det mulig for flere å kjøpe sin egen leilighet.  

– OBOS Bostart kan være en god løsning for unge som skal kjøpe sin første bolig, men vi tenker at ordningen kan passe også for mange andre. Ved en endring av livssituasjonen er det mange som trenger ny bolig, men sliter med å ha nok egenkapital. Da kan Bostart være det som gjør det mulig å få kjøpt seg et sted å bo. Vi ønsker å bruke vår finansielle styrke og kompetanse til å gjøre det litt lettere for flere å eie sin egen bolig, sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS.

Les mer om prosjektet på Løren her

To priser – samme kvalitet

Hun understreker at leilighetene har samme gode kvalitet som alle andre boliger OBOS bygger. Kjøperen kan selv velge om de vil kjøpe til Bostart-pris eller ordinær pris. 

Ordningen innebærer at boligen selges til en nedsatt pris mot at OBOS får retten til å kjøpe den tilbake når kjøper ønsker å selge. OBOS betaler da den opprinnelige kjøpesummen for boligen, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

Miljøprosjekt

Dersom alt går etter planen vil de første leilighetene på Løren bli lagt ut for salg i høst, med planlagt byggestart våren 2020. Da er boligene klare til innflytting mot slutten av 2022. Boligene vil bli miljøsertifisert etter ordningen BREEAM-NOR. Det innebærer blant annet ambisiøse mål for reduksjon av CO2-utslipp, store grøntområder med muligheter for dyrking, bildeleordning og tilrettelegging for utstrakt bruk av sykkel.  

Utvider OBOS Bostart

Det er konkrete planer for å tilby OBOS Bostart i fem ulike boligprosjekter i Oslo-området, og ordningen vil bli utvidet ytterligere når det planlegges nye prosjekter. Da vil også kjøpere andre steder i landet, blant annet i Bergen og Trondheim, får mulighet til å kjøpe bolig til nedsatt pris.

I vår starter salget av nye leiligheter i boligprosjektet Ulven T i Oslo. Her er det satt av over 30 Bostart-leiligheter, mange av dem kommer på markedet i mai.

Etter at det første OBOS-prosjektet på Ulven ble lagt ut for salg i fjor sommer, har over 100 av leilighetene blitt kjøpt til Bostart-pris.    

I vår starter også salget av en rekke nye leiligheter på Vollebekk i Oslo. Her vil kjøpere i første omgang få tilbud om 10 boliger til Bostart-pris. Etter hvert som området bygges ut, vil det bli satt av rundt 50 leiligheter som skal selges til nedsatt pris.

I tillegg til dette er det planer for å tilby OBOS Bostart på Fornebu og i et planlagt prosjekt på Mortensrud i Oslo.

Les mer om OBOS Bostart

Utfordrer byggebransjen

Byrådet i Oslo har flere ganger oppfordrer byggebransjen til å finne nye løsninger som gjør at flere får mulighet til å kjøpe egen bolig, og trekker spesielt fram OBOS Bostart som et positivt tiltak.

− Å tenke nytt rundt boligmarkedet og boligpolitikk er noe byrådet jobber intenst med nå.  Boligprisene i Oslo har gått i taket de siste årene og det skal ikke være sånn at du må ha rike foreldre for å få deg et bra sted å bo. Jeg er glad for at OBOS tar sitt samfunnsansvar på alvor og bygger flere boliger som kan selges under vanlig markedspris, sier byråd Hanna E. Marcussen i Oslo.

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.