Forkjøpsrett på nye Solon Eiendom-boliger

Nye boliger fra Solon Eiendom selges til fastpris og alle kan kjøpe, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett og velger bolig først når salget starter.

Slik bruker du forkjøpsretten

 1. Sjekk OBOS-medlemskapet ditt

  For å ha forkjøpsrett på ny bolig fra Solon Eiendom, må du være medlem og ha betalt kontingenten for medlemskapet. Dette kan du enkelt sjekke på Min side eller i OBOS-appen.

 2. Skaff dokumentasjon på finansiering

  Når du skal kjøpe en bolig, må du dokumentere hvordan du skal finansiere hele kjøpesummen – både lån og egenkapital. Dette kan for eksempel være finansieringsbevis, lånebevis eller en e-post fra banken.

 3. Meld forkjøp innen fristen

  Alle nye boliger fra Solon Eiendom har en frist for forkjøp. Fristen for å melde forkjøp finner du på boligprosjektet sin hjemmeside, og du kan holde deg oppdatert ved å melde interesse for prosjektet. For å melde forkjøp må du fylle ut skjemaet under innen fristen.

 4. Send inn kjøpetilbud hos Solon Eiendom

  Etter du har meldt forkjøp, må du sende inn et kjøpetilbud til Solon Eiendom. Dette kan du gjør digitalt på boligprosjektets hjemmeside eller fylle ut et budskjema til megler. Du kan sende inn kjøpetilbud på flere boliger ved å fylle ut dette i prioritert rekkefølge med bolignummer – du binder deg kun til å kjøpe en bolig.

  Du må ha sendt inn både forkjøpsskjemaet og kjøpetilbudet innen fristen for å kunne benytte deg av forkjøpsretten.

 5. Fristen for forkjøp har utløpt

  Når fristen for forkjøp har utløpt og salget starter, vil de som har vært medlem lengst få ønsket sitt først. Etter at medlemmene har valgt, er det fritt fram for alle å kjøpe. 

 6. Etter du har kjøpt boligen

  Når du bruker forkjøpsretten din vil den fryses midlertidig. Forkjøpsretten din vil fryses fra du har inngått avtalen om boligkjøpet og fram til ett år etter at boligen er ferdigstilt. Det betyr at du ikke kan bruke medlemskapet ditt til å kjøpe en ny bolig i denne perioden. Så fort perioden er over, har du forkjøpsretten din tilbake.

illustrasjon av en grønn ropert

Husk fristen for å melde forkjøp

Hvis du ønsker å melde forkjøp og kjøpe bolig ved salgsstart må du sende inn både forkjøpsskjemaet til OBOS og kjøpetilbudet til Solon Eiendom innen fristen for forkjøp.

Når du sender inn kjøpetilbudet er det bindende. Du binder deg til å kjøpe boligen dersom du blir tildelt ett av ønskene dine.

Trenger du finansieringsbevis?

Trenger du finansieringsbevis?

For å kunne kjøpe en bolig må du ha finansieringsbevis. Du kan enkelt søke om dette i OBOS-banken. Det er helt gratis og beviset er gyldig i tre måneder (Rente fra 5,24 %. Lån 2 mill. o/25 år koster 3,61 mill. Eff. rente 5,41 %.).

Søk om finansieringsbevis
Ikke OBOS-medlem?

Ikke OBOS-medlem?

Som OBOS-medlem får du forkjøpsrett på over 90 000 boliger i hele Norge. I tillegg har du en rekke medlemsfordeler med gode rabatter og tilbud.

Bli medlem i dag
Illustrasjon av to blå snakkebobler.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Vi hjelper deg gjerne! Du finner kontaktinformasjonen til prosjektselgeren eller megleren på nettsiden til hver enkelt bolig.