Hopp til innhold
Illustrasjonsfoto av den nyoppussete skimuseum under Holmenkoll hoppet.
Skimuseet og Holmenkollen logo

Skimuseet og Holmenkollen

Etter lenger tid med oppussing er Skimuseet på Holmenkollen endelig gjenåpnet for publikum.

Medlemsfordel

  • 50 % rabatt på inngangsbillett til Skimuseet.
  • Rabatten gjelder på inntil fire billetter per medlem.
  • 100 kroner i avslag på Kollensvevet.
  • Husk å ta med medlemsbeviset ditt - du finner det i OBOS-appen.

Se åpningstider og priser

Om Skimuseet og Holmenkollen

Museet driftes av Skiforeningen. Frem til 1952 holdt Skimuseet til i en egen laftet bygning ved Frognerseteren, like nord for der Skistua ligger i dag. I forbindelse med ombyggingen av Holmenkollbakken til OL i 1952 ble samlingene flyttet til nye lokaler i selve hoppet. Her hadde det tilhold frem til 1983, da nye lokaler ble sprengt inn i fjellet, ved siden av hoppet.

Skimuseets samling består av ca. 2500 par ski. De eldste er funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste, fra år 600.e.Kr. Mange av skiene har tilhørt våre fremste idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien.

Foruten gamle og nye skityper har Skimuseet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen. Museet inneholder dessuten et skimakerverksted, premiesamlinger gitt av vintersportsutøvere og et spesialbibliotek med bøker relatert til vintersport. Museet har både faste og skiftende utstillinger.

Om Kollensvevet

Alle kan hoppe i Holmenkollbakken! Kollensvevet er en zipline som fører deg trygt ned fra toppen av det ikoniske hopptårnet i Holmenkollen, akkurat som om du skulle hoppet med ski på beina!

Den spektakulære ziplinen er 361 meter lang og har en høydeforskjell på hele 107,5 meter. Opplevelsen byr på spenning, moro og byens beste utsikt. Den eldtste hopperen så langt var 97 år gammel og den yngste 3 år.

Illustrasjon: Aestethica Studio/Snøhetta.

Relaterte fordeler