Foto av mann som skal bade på Badedammen Brygge.
Byutvikling

Fjordens nye nabo

Det er bare å finne fram badebuksa. Her får du mange gode grunner til å flytte inn i Stavangers kuleste bydel.

De færreste byer har badeplass, strand og sandvolleyballbane midt i sentrum. Nå får Stavangers eldste badeplass en ny nabo.

– Badedammen Brygge er et sjønært og urbant boligprosjekt med store og mindre leiligheter, og flere townhouses, forteller prosjektleder Markus Stensholt i OBOS Nye Hjem.

Populær badeplass

Ikke overraskende er det nye boligprosjektet kalt opp etter det populære landemerket, der stavangerfolk har badet i uminnelige tider.

– Badedammen er en fantastisk badeplass. Den er barnevennlig, har et yrende folkeliv og det er alltid friskt sjøvann som pumpes inn, forteller prosjektselger Hilde Jensen.

Nysgjerrig på Badedammen Brygge? Les mer om prosjektet

Stavanger Øst har et kreativt, unikt og variert miljø allerede. Her finner du sykkelverksted, treverksted og en flytende badestue.

Kul, kreativ bydel

Det er et kjent fenomen ute i verden: At slitne industriområder gjenoppstår som spennende og urbane nabolag, ofte takket være kunstnere, originale butikker og rikt uteliv. Så også med Stavanger Øst, som de senere årene har blomstret opp til å bli en av Norges kuleste bydeler.

En salig blanding av historie, industri og boliger har gitt Stavanger Øst sin sterke identitet. Her finner du gammel trehusbebyggelse, naust, gamle fabrikklokaler, og murbygninger som er vakkert restaurert og vernet.

Rundt Svankevigå

Som perler på en snor skal de nye hjemmene plasseres rundt Svankevigå, en liten vik med industriell fortid.

Bygningene vil ha ulik høyde, noe som gjør at volumet ikke blir for dominerende.

– Kombinasjonen av ulike townhouses og leilighetsblokker vil gi Badedammen Brygge varierte fasader, og et moderne preg, sier Stensholt.

– Prosjektet har fokus på tilrettelegging for sykkelbruk, og det er mange sykkelveier inn til området, sier han.

Et løft for området

Stensholt understreker at Badedammen Brygge ikke bare skal øke beboernes livsglede, men gi hele området et kollektivt løft.

– Det blir et åpent og innbydende boligprosjekt. Vi fornyer hele området ved å åpne det opp, gjøre det grønnere og mer tilgjengelig. Blant annet bygger vi en ny kaifront.

Han nevner også den grønne traseen som vil komme mellom Vindmøllebakken og Badedammen.

– Vi har veldig tro på at dette grepet er positivt for bydelen. Vi tar byen litt i retning fra industri til et grønt og trivelig område.

– Spennende nabolag

Trivelig er området allerede. Badedammen Brygge ligger ikke mange skritt unna Pedersgata, et sjarmtroll av en gate som symboliserer utviklingen Stavanger Øst har hatt de siste årene. Her går surdeigsbakeri og fargerike vintagebutikker hånd i hånd med spennende matbutikker og gode spisesteder. En av restaurantene i gaten har til og med stjerne i Michelinguiden!

– Stavanger Øst er en spennende bydel å bo i. Både på grunn av nærheten til sjø, og fordi det er mye kreativitet her. Her finnes både et rikt kulturtilbud, unike kafeer, barer og uteliv. Rett og slett et yrende byliv, sier Jensen.

Les mer om Badedammen Brygge
I Badedammen skal er sliten industriområde bli til et spennende og urbant nabolag.
Det blir enkelt å komme seg rundt med mange sykkelveier inn til området, så her kan du la bilen stå.
– Vi fornyer hele området ved å åpne det opp, gjøre det grønnere og mer tilgjengelig, sier Stensholt og Jensen.