Mer rom med rabatt

Med medlemsfordeler fikk Håkon og Andrea mer ut av oppussingsbudsjettet.

  • Tekst Anja Bratt
  • Foto Pernille Münster
  • Styling Live Berg

– Leiligheten trengte litt kjærlighet, forteller Håkon Natanael Winje (32).

Sammen med samboeren Andrea Frost Støren (31) kjøpte og overtok de treromsleiligheten på Hovin i Oslo våren 2021.

– Akkurat da vi var på boligjakt var det denne «boligpris-boomen» og alle leilighetene gikk langt over takst. Vi måtte fire litt på kravene etter hvert.

Så kom de over leiligheten i OBOS-borettslaget Lilleberg. Den måtte ikke totalrenoveres, men det måtte altså litt kjærlighet til. Og kjærlighet har de 64 kvadratmeterne fått. I dag oppleves leiligheten som lun og innbydende, og det er Håkon selv som har stått for det meste av oppussingen.

– Da vi kjøpte var Andrea gravid i åttende måned, og vi var veldig ambisiøse og tenkte at «dette får vi til», selv med et lite barn. Det var lettere sagt enn gjort, sier Håkon og forteller at det den ferien ble lange oppussingsdager før innflytting på sensommeren, etterfulgt av noen styrete måneder før alt var ferdig rundt jul samme år.

–  Vi kan ikke anbefale noen å gjøre alle de tingene samtidig, ler Håkon.

OBOS-medlemmer får rabatt på det meste til hjemmet. Sjekk boligfordelene

Håkon, Andrea og lille Gustav flyttet inn i leiligheten på Hovin sensommeren 2021. Da gjensto det fortsatt en hel del før alle rommene var ferdige.
Håkon har stått for det meste av oppussingen selv, og etter måneder med lange oppussingsdager har leiligheten blitt et lunt og innbydende sted for familien.
Andrea hadde lenge ønsket seg et gult kjøkken. Det løste paret ved å lage egne kjøkkenfronter av valchromat-plater. Veggene er malt i fargen Vanilje fra Jotun.

Gult kjøkken og gammelt gulv

Både vegger og gulv har fått gjennomgå i oppussingen. Bak sliten glassfiberstrie fant Håkon fem-seks lag med gammel tapet. Deretter ble alle veggene helsparklet og malt.

Det gule kjøkkenet ble førende da veggene skulle fargesettes. Kjøkkenfrontene er laget av valchromat-plater som Håkon har skjært ut og tilpasset Ikea-skrog, og Jotuns farge Vanilje passer perfekt til de gule frontene.

Resten av rommene i boligen er malt i lune, varme toner som står fint til leilighetens gamle tregulv.

– Vi falt veldig for gulvet da vi var her på visning, det var noe vi begge ønsket oss. I noen av rommene var det lagt et annet gulv over, så det fjernet vi før vi slipte og oljet det gamle tregulvet – for det var både slitt, flisete og hadde en del hakk, forteller Håkon.

Og både sparkel, gulvolje og maling har paret kjøpt med OBOS-medlemsrabatt hos Flügger farve og Maxbo.

– Vi var veldig bevisst på at vi hadde disse rabattene, der er det mye å hente i en slik oppussingsprosess, sier Håkon, som også trekker fram handledagene hos Flügger som et stort pluss.

Les også: – Jeg visste jeg kunne bruke OBOS-rabatten og spare en del

Leiligheten har en varm fargepalett, og paret har valgt flere ulike gultoner. Veggene i stua er malt i fargen Gullhår fra Jotun.

Mer til overs med OBOS-rabatt

– Jeg vil ikke si vi sitter igjen med noe, vi har heller fått mer ut av pengene slik at vi har kunnet legge mer inn i oppussingen, forteller Håkon og anslår at de har spart, og dermed har kunnet legge til, cirka ti prosent i budsjettet ved å bruke OBOS-fordelene.

– Alt av listverk og skruer har vi også kjøpt hos Maxbo, i tillegg til noe verktøy, forteller Håkon, som også har bygd flere av møblene i leiligheten selv.

– Å bygge møbler som passer perfekt inn i boligen synes jeg er veldig gøy – det gir meg mye glede.

Hylleprosjekt

Etter en lang oppussingsperiode har nye prosjekter blitt lagt litt på hylla, men både plassbygd bokhylle, hyller på barnerommet og garderobe står på lista over hva familien har lyst til å gjøre videre i leiligheten. For helt ferdig blir man jo aldri, konstaterer Håkon.

– Vi har ikke begynt på noen nye prosjekter i leiligheten helt ennå, men vi planlegger blant annet å få inn en garderobeløsning på soverommet vårt. Da må vi nok bygge litt for å få i stand en skyvedørsgarderobe, og da blir det nok sikkert en tur på Maxbo igjen, sier Håkon og smiler.

Se alle boligfordelene du har som OBOS-medlem