Klar for å kjøpe en helt ny bolig?

Det lønner seg å være godt forberedt når vi starter salget. Vi viser deg hvordan – steg for steg.

1

Skaff finansieringsbevis

Når du skal kjøpe en ny bolig må vi vite at du har finansieringen i orden – for hele kjøpesummen, inkludert fellesgjelden. Du må derfor vise dokumentasjon på finansieringen, for eksempel et finansieringsbevis, lånebevis eller en e-post fra banken som bekrefter finansieringen.

Ønsker du hjelp med finansieringen kan OBOS Eiendomsmeglere hjelpe deg med verdivurderingen av boligen din og OBOS-banken med finansieringsbevis.

2

Sjekk medlemskapet ditt

Du trenger ikke å være medlem for å kjøpe bolig, men som medlem har du forkjøpsrett og stiller foran i køen ved salgsstart. Etter fristen for forkjøp har utgått og boliger har blitt delt ut til medlemmer, er det fritt fram for hvem som helst å kjøpe de gjenværende boligene.

For å bruke forkjøpsretten må du være OBOS-medlem og ha betalt kontingenten. Status for medlemskapet sjekker du enkelt i OBOS-appen, på Min side eller ved å ringe 22 86 59 90.

Husk at det også er mulig å overføre ansiennitet fra et nært familiemedlem. Les mer om overføring av medlemskap.

3

Kjøp bolig ved salgsstart

Når vi lanserer nye boliger i et boligprosjekt, annonserer vi en frist for å benytte forkjøpsrett og levering av kjøpsbekreftelsen. Du får samtidig tilgang til detaljert informasjon om boligene, og på boligprosjektets nettside tar vi deg gjennom kjøpsprosessen – steg for steg.

Det er viktig at du har lest prospektet og er orientert før salget starter.

Se hvilke prosjekter som har salgsstart snart

Ha BankID klart

Du trenger BankID for å kunne kjøpe drømmeboligen din. Du bør derfor sjekke om BankID fungerer før du deltar på digital salgsstart eller et salgsmøte.

  • Problemer? Da må du kontakte banken din.
4

Kontakt oss

Lurer du på noe? Prosjektselgerne våre hjelper deg gjerne med å finne drømmeboligen din, og svarer på det du lurer på om boligene, prosjektet og området. Du kan kontakte prosjektselger direkte eller bestille visning på prosjektets nettside.

Kontaktinformasjonen til prosjektselgerne finner du på nettsiden til hvert enkelt boligprosjekt.

Se hva vi bygger der du vil bo

Lykke til med boligkjøpet!