Et trygt og nytt hjem på Lambertseter

Bølgelengden borettslag skal bli et trygt og godt hjem for deg som vil bo lengst mulig i egen bolig.

Andelen eldre i Norge øker kraftig. For å møte denne utviklingen, har OBOS og Diakonhjemmet inngått et langsiktig samarbeid om å utvikle totalt 61 boliger på Lambertseter i Oslo.  

I Bølgelengden bor du i et helsefremmende bomiljø, rett ved T-banestasjonen. I første etasje har du matbutikk, og bare 100 meter unna ligger Lambertseter senter med over 85 butikker, spisesteder og apotek. Det er kort avstand til helsehus, bydelshus og biblioteket.  

 

Fasaden til Bølgelengden og torget med inngang til Lambertseter Senter i solskinn.

 

Tjenester i felleskostnaden  

Det er ingen aldersgrense for hvem som kan kjøpe bolig i det nye prosjektet, men tilbudet retter seg spesielt mot seniorer som vil ha en ny leilighet de kan bo i lenge – selv om det etter hvert skulle bli behov for litt ekstra pleie og omsorg for at hverdagen skal fungere.  

Beboerne i Bølgelengden får en grunnpakke av tjenester bakt inn i felleskostnadene, og en egen husvert med helsefaglig bakgrunn er tilgjengelig dag og kveld. Beboerne kan bygge på med utvidede individuelle helsetjenester som personlig trening eller rehabilitering.  

– Vi fra Diakonhjemmet Omsorg gleder oss til å være til stede for beboerne i Bølgelengden, sier Helle Gjetrang, administrerende direktør i Diakonhjemmet Omsorg.  

Les mer om tjenestene Diakonhjemmet Omsorg kan tilby

 

Foto av Helle Gjetrang, administrerende direktør i Diakonhjemmet Omsorg.

Helle Gjetrang, administrerende direktør i Diakonhjemmet Omsorg, gleder seg til de første beboerne flytter inn i Bølgelengden borettslag. Foto: Anne Valeur

 

Diakonhjemmet Omsorg drifter i dag et bredt spekter av omsorgstjenester og aktivitetssentre for eldre.  

– I Bølgelengden blir det en trygghet i å ha en person med helsefaglig kompetanse til stede, en som arrangerer aktiviteter, og en beboerne kan snakke med og be om råd fra. Vi kan også tilby andre tjenester, og hjelpe beboerne til å søke om tjenester som de etter hvert har krav på, sier Gjetrang.  

Trygt og innholdsrikt  

Det er ikke bare omsorgstilbudet som betyr noe, det sosiale fellesskapet er også viktig.  

– Eldre er like forskjellige som alle andre, og de er generelt mer aktive enn før. Samtidig kan noen ha fysiske eller kognitive utfordringer som det må legges til rette for. Befolkningen blir stadig eldre, og det er viktig å legge til rette for en trygg og innholdsrik alderdom, sier Trine Helle i Hille Melbye Arkitekter, som har vært med på å tegne Bølgelengden.   

Felles for denne gruppen er at behovet for et sosialt fellesskap gjerne melder seg når man slutter i jobb og mister den daglige kontakten med kollegaer. I Bølgelengden har du din egen leilighet du kan trekke deg tilbake til, og fellesarealene er lett tilgjengelige fra alle leiligheter uten at man må ut av bygget.  

Meld interesse for Bølgelengden og få mer informasjon på e-post

 

Takterrasse med pergola og mennesker som mingler på dagtid i Bølgelengden.

 

Fellesområdet er et sosialt knutepunkt hvor husverten fra Diakonhjemmet arrangerer aktiviteter, blant annet foredrag, kurs og trening. Det er te, kaffe og aviser tilgjengelig for beboerne, og ulike arealer som bibliotek, kjøkken og spiseplasser. De sosiale møteplassene kan du oppsøke når du vil, og hvis du får overnattingsbesøk av familie og venner, kan du enkelt bestille borettslagets gjesterom. 

Et inkluderende bomiljø  

Fra fellesområdet er det direkte tilgang til et skjermet uteområde, med syrinlund, bocciabane, lekeplasser og hyggelige sitteplasser.  

– Vi tror fellesskapet som tilbys i Bølgelengden holder folk friske lenger. Lett tilgjengelig servicetilbud, sammen med tjenestene fra Diakonhjemmet Omsorg, gjør det mulig å bo hjemme lenger, mener arkitekt Helle.  

 

Detaljbilde av et bord med blomster og lys, med balkong i bakgrunnen, i Bølgelengden.

 

Diakonhjemmet, som er kjent for å ha drevet sykehus og høgskole i mer enn 130 år, drifter også sykehjem, hjemmetjenester og omsorgsleiligheter i Oslo. Bølgelengden er et nytt framtidsrettet omsorgskonsept som tar utgangspunkt i beboernes egne ønsker og behov. Diakonhjemmet Omsorg arbeider også tett med Norway Health Tech med å ta i bruk ny velferdsteknologi, som skal gjøre det enklere for alle å kunne bo hjemme lenger.  

– Vi gleder oss veldig, og kommer til å bli godt kjent med alle som flytter inn. Vi skal skape et godt og inkluderende bomiljø med fellesskap og aktiviteter i tråd med beboernes ønsker, sier Gjetrang 

Illustrasjon av nøkkelknippe til Bølgelengden

Se boligene i Bølgelengden

I Bølgelengden kommer det 61 boliger midt på Lambertseter. Her får du et trygt og godt hjem med kort vei til matbutikk, kjøpesenter, helsehus og turområder.