Kjøp bolig i Kvarteret, salgstrinn 4

Nå starter vi salget av leilighetene i Kvarteret, salgstrinn 4. For å kjøpe bolig ved salgsstart fyller du ut en bindende kjøpsbekreftelse digitalt.

Du trenger ikke å være OBOS-medlem for å kjøpe bolig digitalt, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett og stiller foran i køen. 

Den digitale kjøpsbekreftelsen er bindende. Det betyr at dersom boligen du ønsker deg er ledig når turen kommer til deg, er boligen din. 

Frist for signering: 10. september kl. 12.00

1

Finn drømmeboligen

Les om boligene på prosjektets hjemmeside og klikk deg rundt i boligvelgeren. Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med prosjektselgerne våre. 

OBOS-banken hjelper deg gjerne med finansiering. Les mer om OBOS Nyboliglån.

2

Fyll ut kjøpsbekreftelse

Når du har funnet boligen du ønsker å kjøpe, fyller du ut en bindende kjøpsbekreftelse og signerer denne sikkert med BankID. Dersom du skal kjøpe bolig sammen med noen, trenger kun en av dere å fylle ut skjemaet. Vi vil ivareta dette i siste del av kjøpsprosessen, ved signering av kjøpskontrakt. 

Kjøpsbekreftelsen er bindende, men om du får førstevalget ditt kommer an på hvor lang ansiennitet du har. Husk at hvis førstevalget skulle gå til noen andre, kan du fortsatt ha mulighet til å kjøpe en annen bolig i boligprosjektet. Du velger selv hvor mange kjøpsønsker du setter opp.

Sett av god tid til å fylle ut skjemaet, og gå i gang i god tid før fristen.

Dette må du ha klart før du begynner:

Les godt igjennom prospektet og finn informasjon om boligen du ønsker å kjøpe – alt du trenger ligger i boligvelgeren. Du må ha klart medlemsnummeret ditt i OBOS, dersom du er medlem, og finansieringsbeviset ditt.

3

Vi fordeler boliger etter ansiennitet

Når fristen for forkjøpsrett har utløpt, blir boligene fordelt etter ansiennitet. Den som har vært OBOS-medlem lengst, får sitt valg innfridd først. Til slutt fordeles ledige boliger til ikke-medlemmer etter loddtrekning. 

Hvis det er flere boliger igjen etter at alle kjøpsønskene er gjennomgått, legges disse ut for åpent salg.

4

Vi kontakter deg

Etter at alle kjøpsønskene er gjennomgått, kontakter vi deg. Om boligkjøpet ditt er innfridd finner vi en tid som passer for kontraktsmøte, der den endelige kontrakten gjennomgås og signeres. 

Her kan du lese alt om kjøpet.

Ofte stilte spørsmål om digital salgsstart

Hvor finner jeg informasjon om boligen jeg vil kjøpe?

I boligvelgeren finner du informasjonen om boligen du ønsker å kjøpe, som leilighetsnummer og prisdetaljer, som du vil trenge for å fylle ut skjema. 

Du finner også informasjon i boligprosjektets prospekt. 

Hvor finner jeg OBOS-medlemsnummeret mitt?

Dersom du er OBOS-medlem finner du medlemsnummeret ditt slik:

  • Ved å sende sms til 1929 med kodeord medlemsnummer
  • På adressefeltet på baksiden av OBOS-bladet
  • På Min side på obos.no eller i OBOS-appen
  • Ved å kontakte Medlemsservice på medlemsservice@obos.no

Må jeg være OBOS-medlem for å kjøpe bolig ved salgsstart?

Nei. Alle kan kjøpe bolig digitalt, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett og stiller foran i køen. 

Bli OBOS-medlem

Hvordan dokumenterer jeg finansiering?

Vi må vite at du har finansieringen i orden før du kan kjøpe. I kjøpsbekreftelsen må du derfor fylle inn detaljer om lån og finansiering, og du må laste opp et finansieringsbevis, eller legge ved telefonnummer til en i banken din som kan bekrefte finansieringen.  

Finansierinsbeviset må gjelde for hele kjøpesummen.

For å kunne bruke forkjøpsretten, må du være OBOS-medlem og ha betalt kontingenten.  

Hvordan bruker jeg en annens ansiennitet?

Hvis du skal benytte deg av ansienniteten til noen andre i familien, må du laste opp et signert fullmaktsskjema. Dette gjør du i kjøpsbekreftelsen. 

Hva skjer videre?

Å kjøpe en ny bolig er en stor begivenhet i livet, og noe de fleste av oss ikke gjør så ofte. Vi har samlet informasjonen du trenger om prosessen frem mot innflytting. 

Les om veien fram mot innflytting