Slik øker du eierandelen i OBOS Deleie-boligen din

Visste du at du kan øke eierandelen din uten å betale for eventuell prisstigning? Du kan øke eierandelen til 60, 70, 80, 90 og 100 prosent fram til fire måneder før overtakelse – til samme pris som ved kontraktsinngåelse.

Slik går du fram for å øke eierandelen din

  1. Send oss en e-post med fullt navn, fødselsdato, medlemsnummer, adresse og leilighetsnummer – og ikke minst hvor mye du ønsker å øke eierandelen din.

  2. Vi sender deg et tilbud på den nye eierandelen, inkludert alle kostnader og gebyrer forbundet med at du kjøper deg opp. Tilbudet er gyldig i 14 dager.

  3. Før du aksepterer tilbudet må du sende oss et nytt finansieringsbevis. Finansieringsbevis er en bekreftelse fra banken på hvor mye du kan låne og kjøpe for, inkludert fellesgjeld. I tillegg må det vise hvor mye du kan betale hver måned for den delen av boligen som OBOS eier. Som kunde i OBOS-banken kan du bare sende en melding i nettbanken og legge ved tilbudet på den nye eierandelen.

  4. Vi inngår en ny avtale og du eier nå hele eller en større del av boligen. 

Trenger du finansieringsbevis?

Trenger du finansieringsbevis?

For å kunne kjøpe en større eierandel i din OBOS Deleie-bolig må du ha finansieringsbevis. Du kan enkelt søke om dette i OBOS-banken. Det er helt gratis og beviset er gyldig i tre måneder. (Låner du 2 millioner over 25 år koster lånet 1,88 millioner. Totalt 3,88 millioner. Effektiv rente 6,19 %)

Søk om finansieringsbevis
Dette må du ha i egenkapital

Dette må du ha i egenkapital

For å få boliglån er det et krav til egenkapital. Hvor mye du trenger, avhenger av prisen på boligen du ønsker å endre til ordinært kjøp. Kravet til egenkapital er 15 prosent av den totale kjøpesummen.