Hopp til innhold

Konto og kort til barn og ungdom

Fra barnet er født kan du åpne kontoer i barnets navn. Barn over 7 år kan få sitt eget bankkort som støtter Vipps. Når ungdommen fyller 13 år kan de betale med Apple Pay. Her finner du mer informasjon om kontoer og tjenester for barn og ungdom i OBOS-banken.

Jente som viser frem apple pay på telefonen sin

Produkter og tjenester for barn og ungdom

Begge foresatte må ha tilgang til nettbanken for å bestille produkter og tjenester til barn og ungdom. Det er heldigvis enkelt og gratis å registrere seg.

Barnet må være OBOS-medlem for å få de beste betingelsene. Hvis barnet ikke er medlem er det kun brukskonto og bankkort som er mulig å bestille.

ProduktFra 0 årFra 7 årFra 13 år

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nei

Ja

Ja

Nei

Ja

Ja

Nei

Ja

Ja

Nei

Nei

Ja

Mer om konto og kort for barn og unge

Med sparekonto i OBOS-banken kan du spare trygt og forutsigbart med 4,25 % rente. Foreldre kan opprette Sparekonto i barnets navn fra fødselen av.

Les mer om Sparekonto.

Gi barnet en god start på boligsparingen med 4,62 % rente med Sparekonto Egenkapital. Det er ingen aldersgrense for å opprette denne kontoen.

Les mer om Sparekonto Egenkapital.

Det kan være praktisk både for barna og foresatte at barna disponerer en egen bankkonto for daglig bruk. Dere kan opprette en OBOS-konto til barnet fra barnet er fylt 7 år.

Barnet vil også få rente på 1,50 % fra første krone.

Les mer om OBOS-konto.

Barnet kan få gratis bankkort til OBOS-kontoen, om barnet er OBOS-medlem.

Kortet kan brukes til daglig bruk og det er ikke mulig å overtrekke kontoen siden kortet bare kan brukes i betalingsterminaler som er online. For å redusere risikoen hvis kortet blir stjålet eller misbrukt, er det beløpsgrenser for bruk av kortet:

  • Betalingsterminal: 15 000 kroner på 4 dager.
  • Minibank: 15 000 kroner på 4 dager.

Les mer om Bankkort.

Frem til barnet fyller 18 år disponeres bankkontoen sammen med foresatte. Sammen har dere full kontroll over kontoen i nett- og mobilbanken. Når barnet blir myndig, blir kontoen overført til barnet og foreldrene mister tilgangen.

Hvis barnet ønsker at foresatte fortsatt skal ha tilgang til kontoen etter fylte 18 år, kan barnet selv legge foresatte til som disponent på kontoene i nettbanken.

Les mer om mobil- og nettbank

Barn kan få BankID fra de fyller 13 år.

Les mer om BankID.

Vipps for store og små

Barn og ungdom med OBOS-konto hos oss, kan selvfølgelig bruke Vipps. Du som forelder bestemmer om, og hvordan barnet skal ta i bruk Vipps. Det gjør det veldig enkelt å vippse lommepenger hvis du ikke har kontanter tilgjengelig.

Les mer om Vipps

Det lønner seg å være OBOS-medlem

For at ditt barn skal få de beste betingelsene i OBOS-banken, må det være medlem. Heldigvis er det en enkel sak å melde inn noen du er glad i. Meld inn egne barn i OBOS her.

Produkter og tjenester for barn som ikke er OBOS-medlemmer

Barn som ikke er medlem i OBOS kan få opprettet brukskonto gratis i banken. I motsetning til en OBOS-konto, har kontoen null prosent rente og et eventuelt bankkort får et årsgebyr. Heldigvis er det enkelt å få tilgang til alle medlemsfordelene med et medlemskap i OBOS.