Hopp til innhold

Mellomfinansiering

Skal du kjøpe bolig før den gamle er solgt? Hos oss kan du få mellomfinansiering til samme rente som det langsiktige lånet ditt.

Dette er mellomfinansiering

  • Et midlertidig lån for deg som vil unngå å betjene to boliglån.
  • Samme rente som det langsiktige boliglånet.
  • Best rente for OBOS-medlemmer.
  • Mellomfinansiering er avdragsfritt i inntil ett år.

Hva er mellomfinansiering?

Mellomfinansiering er et boliglån du tar opp med sikkerhet i den boligen du skal selge. Da får du flyttet egenkapitalen som er låst i boligen, over til den nye boligen du kjøper – før du har solgt din gamle.

Vanligvis er mellomfinansieringslånet avdragsfritt, og har opptil 12 måneders løpetid. Det betyr at du kan eie to boliger i opptil et år. Når du får oppgjøret for boligen du har solgt, betales mellomfinansieringen tilbake. På det nye ordinære boliglånet får banken sikkerhet i den nye boligen.

Unngå unødvendige kostnader

De fleste som flytter, kjøper ny bolig før de selger den gamle. Dette gjør man for å være sikker på å ha et sted å bo under hele perioden. Men rentekostnadene kan fort bli store når du i en periode skal betjene to boliglån.

Derfor vil mange trenge et midlertidig lån. Det er det vi kaller for mellomfinansiering.

Tiden det tar å selge den gamle boligen kan skape ytterligere økonomisk press, og de fleste banker tar seg ekstra godt betalt for mellomfinansiering i form av høyere rente. Det gjør ikke vi i OBOS-banken.

Har du lån og lønnskonto hos oss fra før, får du mellomfinansiering til den samme lave renten som det langsiktige boliglånet. Det vil gi deg trygghet og gode betingelser i en periode med store utgifter mens du betjener lån på to boliger.

Du tar sikkerhet i boligen du skal selge, altså den du flytter fra. Da får du flyttet egenkapitalen som er låst i boligen, over til den nye boligen du kjøper – før du har solgt din gamle.

Når du søker om finansieringsbevis, spør vi deg samtidig om du har behov for mellomfinansiering, og beregner hvor mye lån du kan få basert på din økonomiske situasjon.

Er du kunde fra før? Logg inn og søk om finansieringsbevis.

Er du ikke kunde fra før? Bli kunde og søk deretter om finansieringsbevis i nettbanken.

Mellomfinansieringen er avdragsfri, men renter og gebyrer skal likevel betales, i tillegg til det ordinære boliglånet. For å forberede deg kan det være lurt å sette opp en oversikt over kostnadene du har i perioden frem til din gamle bolig er solgt.

Ingen kjenner din økonomiske situasjon like godt som deg selv. Det er viktig at du unngår mellomfinansiering dersom du ser at oppsparte midler og inntekt ikke er nok til å dekke kostnadene til både mellomfinansiering, gammelt lån og nytt boliglån.

En lang periode med to boliger kan bli en stor belastning på økonomien, men som oftest er ett år tilstrekkelig med tid til å få solgt. Et alternativ kan være å selge først. Da vet du også nøyaktig hvor mye du kan kjøpe ny bolig for.

Priser

  • Rentene gjelder for OBOS-medlemmer.
  • Er du ikke medlem må du legge på 0,15 % på rentesatsene.
ProduktBelåningsgradNominell renteEffektiv rente*
-

Samme rente som det langsiktige lånet.

Varierer med lånets størrelse og prosjektets størrelse.

-
8,40 %

Varierer med lånets størrelse og prosjektets varighet.

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner, med 25 års nedbetalingstid og inkluderer etableringsgebyr og månedlige termingebyrer.