Hopp til innhold

Mellomfinansiering

Skal du kjøpe bolig før den gamle er solgt? Hos oss kan du få mellomfinansiering til samme rente som det langsiktige lånet ditt.

Dette er mellomfinansiering

  • Et midlertidig lån for deg som vil unngå å betjene to boliglån.
  • Samme rente som det langsiktige boliglånet.
  • Best rente for OBOS-medlemmer.
  • Mellomfinansiering er avdragsfritt i inntil ett år.

Hva er mellomfinansiering?

Mellomfinansiering er et boliglån du tar opp med sikkerhet i den boligen du skal selge. Da får du flyttet egenkapitalen som er låst i boligen, over til den nye boligen du kjøper – før du har solgt din gamle.

Vanligvis er mellomfinansieringslånet avdragsfritt, og har opptil 12 måneders løpetid. Det betyr at du kan eie to boliger i opptil et år. Når du får oppgjøret for boligen du har solgt, betales mellomfinansieringen tilbake. På det nye ordinære boliglånet får banken sikkerhet i den nye boligen.

Unngå unødvendige kostnader

De fleste som flytter, kjøper ny bolig før de selger den gamle. Dette gjør man for å være sikker på å ha et sted å bo under hele perioden. Men rentekostnadene kan fort bli store når du i en periode skal betjene to boliglån.

Derfor vil mange trenge et midlertidig lån. Det er det vi kaller for mellomfinansiering.

Tiden det tar å selge den gamle boligen kan skape ytterligere økonomisk press, og de fleste banker tar seg ekstra godt betalt for mellomfinansiering i form av høyere rente. Det gjør ikke vi i OBOS-banken.

Har du lån og lønnskonto hos oss fra før, får du mellomfinansiering til den samme lave renten som det langsiktige boliglånet. Det vil gi deg trygghet og gode betingelser i en periode med store utgifter mens du betjener lån på to boliger.

Du tar sikkerhet i boligen du skal selge, altså den du flytter fra. Da får du flyttet egenkapitalen som er låst i boligen, over til den nye boligen du kjøper – før du har solgt din gamle.

Priser

  • Rentene gjelder for OBOS-medlemmer.
  • Er du ikke medlem må du legge på 0,15 % på rentesatsene.
ProduktBelåningsgradNominell renteEffektiv rente*Nominell rente fra 18.03.24Effektiv rente fra 18.03.24
-

Samme rente som det langsiktige lånet.

Varierer med lånets størrelse og prosjektets størrelse.

Samme rente som det langsiktige lånet.

Varierer med lånets størrelse og prosjektets størrelse.

-
8,25 %

Varierer med lånets størrelse og prosjektets varighet.

8,40 %

Varierer med lånets størrelse og prosjektets varighet.

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner, med 25 års nedbetalingstid og inkluderer etableringsgebyr og månedlige termingebyrer.

;