Eksempel på kontorlokaler fra OBOS Eiendom.

Tilpasninger av lokaler for våre leietakere

Vedlikeholdsavdelinga i OBOS Eiendom kan bistå med alt fra nyetableringer og oppussing til ombygging for nye konsepter. Stadig flere av våre kunder velger å benytte seg av dette tilbudet, i tillegg til muligheten for midlertidige lokaler i byggeperioden.

– Mange synes det er deilig å kunne konsentrere seg om sin egen forretning og la oss ta seg av byggingen, sier Christian Askildsen, avdelingsleder for vedlikehold i OBOS Eiendom.

Sammen med resten av vedlikeholdsavdelinga bistår han kundene med både leietakertilpasninger og vedlikeholdsprosjekter.

– Vi har kompetanse innen byggteknikk, lover og forskrifter, og kontroll på alt fra søknadsplikter til HMS-krav. Vi samarbeider med kvalitetssikrede entreprenører, og er derfor et trygt valg for mange, sier Askildsen.

Som stor innkjøper, får OBOS Eiendom gode priser. Byggekostnadene kan dessuten forskutteres, slik at leietakerne kan betale tilbake gjennom husleien over flere år.

– Dette er et hyggelig og verdifullt tilbud til leietakerne, og vi vil gjerne kunne tilby mer av det. Ofte melder behovet seg for å bygge opp et nytt lokale eller bygge om der man er etter noen år, men det er ikke så lett å gjøre dette selv når man allerede har en fulltidsjobb å ta seg av. Samtidig er det en gevinst for oss i å ha kontroll på våre egne lokaler, så dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Askildsen.

God respons

Både kontor- og kjøpesenterleietakere har benyttet seg av tilbudet om leietakertilpasninger, både ved kontraktsinngåelse og underveis i leieforholdet. OBOS Eiendom har også muligheten til å innlosjere leietakerne i midlertidige lokaler mens oppussingen pågår.

I Møllergata 39 flyttet Knif Trygghet Forsikring AS nylig tilbake i byggets femte og sjette etasje, etter et midlertidig opphold på Hammersborg Torg 3. Rundt 1800 kvadratmeter kontor ble rensket til benet av prosjektleder Trond Kristensen og hans team, og bygget om fra tradisjonelle cellekontorer til moderne, aktivitetsbaserte og funksjonelle lokaler.

På Ulven har Genetic Analysis AS nylig flyttet inn i nye lokaler i Ulvenveien 80B, med både kontor og laboratorium. De 800 kvadratmeter store lokalene er fordelt på to etasjer, og var tidligere tomme rålokaler som ikke hadde vært i bruk på flere år. Her var det ingenting å rive – alt måtte bygges opp fra bunnen.