Hopp til innhold
Foto av Christer Jensen fra Entelios.

Slo spotprisen med OBOS-avtale

Boligselskapene med strømavtalen fra Entelios betalte en strømpris som var 17 prosent lavere enn spotprisen i fjor. Nå har de slått spotprisen åtte år på rad.

Publisert:
mandag 4. mars 2024

Rundt 1300 boligselskaper kunne nyte godt av strømavtalen OBOS har med Entelios i fjor. De er den største leverandøren av strøm til bedriftsmarkedet. Til sammen sparte boligselskapene 46 millioner kroner sammenlignet med det de hadde betalt med spotpris.

Slik fungerer avtalen:

Entelios leverer miljøvennlig strøm fra norske kraftprodusenter til boligselskapenes fellesarealer. Forvalterne i Entelios jobber for å slå gjennomsnittet for spotprisen i løpet av et år. Det OBOS-forvaltede boligselskaper betaler i snitt per kWh gjennom hele året, skal altså være mindre enn gjennomsnittsprisen i strømmarkedet.

Slo spotprisen med 14,07 øre per kWh

Dette målet har forvalterne i Entelios nådd de siste åtte årene. I fjor betalte kundene en strømpris som var 17 prosent lavere enn spotprisen.

– I 2023 klarte vi å slå spotprisen med 14,07 øre per kWh som følge av vår aktive forvaltning, sier Christer Jensen, kundeansvarlig i Entelios for OBOS-avtalen.

Den aktive forvaltningen er en viktig årsak til at avtalen er så gunstig. Det eneste OBOS-forvaltede boligselskaper betaler i tillegg til nettleie, er spotpris med et fast påslag på 0,5 øre per kWh – uansett hvor stor besparelsen blir.

– Etter å ha sammenlignet kundenes eksisterende strømavtale med OBOS-avtalen over lengre tid, er det tydelig at dette er en veldig god avtale. Det gjelder særlig for boligselskapene med lavt eller normalt strømforbruk. De får nemlig en strømavtale med storkundefordeler, noe de kanskje ikke ville fått ellers, sier Jensen.

Boligselskap i Elvias nettområde får i tillegg en rabatt på forbruksavgiften fra netteier. Det skyldes at strømmen som kjøpes er gjenvinningskraft, som betraktes som miljøvennlig strøm. Dette gir igjen rett på reduserte avgifter. Elsertifikater er også inkludert i prisen.

– For boligselskapene som ikke tilhører Elvias område, handler vi inn strøm med opprinnelsesgaranti. Dermed er det en miljøvennlig avtale for alle, forteller Jensen.

Sammenlign strømavtalen deres

Som boligselskap forvaltet av OBOS kan dere få hjelp til å sammenligne nåværende strømavtale med Entelios sin OBOS-avtale. På den måten blir det enkelt å se om dere kan spare. Legg ved siste måneds faktura i skjemaet på entelios.no, og få tilbakemelding fra Entelios innen 3 dager.

Sammenlign deres avtale

Rabattavtale - relaterte artikler