Hopp til innhold

Nytt og miljøvennlig på Fornebu

25. september starter salget av det siste byggetrinnet på Oksenøya, som blir det første BREEAM-NOR-sertifiserte boligprosjektet til OBOS.

Publisert:
mandag 17. september 2018

BREEAM er en internasjonalt anerkjent metode for å måle og dokumentere et byggs bærekraftige egenskaper. Det som kjennetegner et bygg oppført i tråd med BREEAM, er at det planlegges, prosjekteres, oppføres og driftes i samsvar med prinsipper for beste bærekrafts-praksis. Sertifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier – ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi samt forurensning.

Alle nye byggeprosjekter i OBOS skal ha en miljøstrategi og være bedre enn byggeforskriften på minimum ett miljøtiltak. OBOS har erfaring med BREEAM-sertifisering av næringsbygg, men Oksenøya 3 blir det første BREEAM-sertifiserte boligprosjektet. Muligheten til å sertifisere boliger kom først med den reviderte utgaven av BREEAM-NOR som ble lansert for to år siden.

– OBOS har en klar målsetting om å ta grønt ansvar. Vårt første BREEAM-sertifiserte boligprosjekt er ett av flere tiltak vi gjør for å øke vår kompetanse og bidra til flere bærekraftige bygg. Miljøsertifisering er noe som blir vurdert i alle våre nye prosjekter, sier miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS.

To salgstrinn

Oksenøya 3 består av 84 selveierleiligheter fordelt på fem bygg, og salget blir fordelt på to trinn. Første del legges ut for salg 25. september, og 23. oktober starter salget av de siste boligene. Oksenøya 3 får stor variasjon i boligstørrelser. Det blir fra ettroms på 27 kvadratmeter til fire/femroms på 178 kvadratmeter.

BREEAM-sertifiseringen innebærer blant annet:

  • Minst 90 prosent av bygg-avfallet sorteres på byggeplassen, og i leilighetene er det godt tilrettelagt for kildesortering slik at det er enkelt å kildesortere.
  • Bruk av bærekraftige materialer med lav miljøpåvirkning er viktig og alle produkter som brukes er dokumentert.
  • Det er fravær av giftige kjemikalier i boligene, noe som også gir et bedre inneklima og sunnere hjem.
  • Det er god dekning med sykkelparkering i kjeller, men også tilrettelagt for lademulighet for bil.
  • God planlegging av bygget gjør at det bruker mindre energi. Beboerne flytter inn i en energieffektiv bolig slik at de bruker mindre strøm og sparer miljøet.


For mer informasjon:

BREEAMprosjektet og Grønt OBOS

Kontaktpersoner i OBOS:

Prosjektleder Jan Arne Algrøy, mobil 97095228
Miljødirektør Birgitte Molstad, mobil 98210434

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.