Forkjøpsrett på nye OBOS-boliger

Nye boliger fra OBOS selges til fastpris og alle kan kjøpe, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett og velger bolig først når salget starter.

Slik bruker du forkjøpsretten

 1. Sjekk OBOS-medlemskapet ditt

  For å ha forkjøpsrett på ny bolig fra OBOS, må du være medlem og ha betalt kontingenten for medlemskapet. Dette kan du enkelt sjekke på Min side eller i OBOS-appen.

 2. Skaff dokumentasjon på finansiering

  Når du skal kjøpe en bolig, må du dokumentere hvordan du skal finansiere hele kjøpesummen – både lån og egenkapital. Dette kan for eksempel være finansieringsbevis, lånebevis eller en e-post fra banken.

 3. Meld forkjøp innen fristen

  Alle nye boliger fra OBOS har en frist for forkjøp. Fristen for å melde forkjøp og kjøpsbekreftelsen finner du på boligprosjektet sin nettside, og du kan holde deg oppdatert ved å melde interesse for prosjektet.

  For å melde forkjøp og kjøpe bolig ved salgsstart må du fylle ut en kjøpsbekreftelse innen fristen. Kjøpsbekreftelsen fyller du ut digitalt og den er bindende. Hvis du ønsker å melde forkjøp på flere boliger så kan du det. Dette fyller du ut i kjøpsbekreftelsen i prioritert rekkefølge.

 4. Fristen for forkjøp har utløpt

  Når fristen for forkjøp har utløpt og salget starter, vil de som har vært medlem lengst få ønsket sitt først. Etter at medlemmene har valgt, er det fritt fram for alle å kjøpe. 

 5. Etter du har kjøpt boligen

  Når du bruker forkjøpsretten din vil den fryses midlertidig. Forkjøpsretten din vil fryses fra du har inngått avtalen om boligkjøpet og fram til ett år etter at boligen er ferdigstilt. Det betyr at du ikke kan bruke medlemskapet ditt til å kjøpe en ny bolig i denne perioden. Så fort perioden er over, har du forkjøpsretten din tilbake.

Finn drømmeboligen din

Finn drømmeboligen din

Vi bygger nye boliger over hele landet. Se hva vi selger der du vil bo og finn drømmeboligen din til fastpris.

Finn bolig der du vil bo
Ikke OBOS-medlem?

Ikke OBOS-medlem?

Som OBOS-medlem får du forkjøpsrett på over 90 000 boliger i hele Norge. I tillegg har du en rekke medlemsfordeler med gode rabatter og tilbud.

Bli medlem i dag
Trenger du finansieringsbevis?

Trenger du finansieringsbevis?

For å kunne kjøpe en bolig må du ha finansieringsbevis. Du kan enkelt søke om dette i OBOS-banken. Det er helt gratis og beviset er gyldig i tre måneder (Rente fra 5,24 %. Lån 2 mill. o/25 år koster 3,61 mill. Eff. rente 5,41 %.).

Søk om finansieringsbevis
Illustrasjon av to blå snakkebobler.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Vi hjelper deg gjerne! Du finner kontaktinformasjonen til prosjektselgeren eller megleren på nettsiden til hver enkelt bolig.