– Navnet MIDT er ikke tilfeldig

I Lørenskog har Soran og familien alt de trenger. Nå flytter de snart inn i en splitter ny leilighet midt på Skårersletta.

  • Tekst Marius Asp
  • Foto Jan Tore Eriksen

– Har dere sett en stiligere togstasjon?

Vi befinner oss på fargerike Lørenskog stasjon – kjent som Sesam Stasjon for den generasjonen av norske barn som vokste opp på 90-tallet – og omviseren vår heter Soran Abdullah.

Soran kommer opprinnelig fra Irak, men har bodd i Norge siden 1999. De siste fem årene her i Lørenskog, sammen med kona og deres sju år gamle sønn. Vi befinner oss et 14 kilometer langt steinkast unna hovedstaden, ifølge et skilt på perrongen.

– Herfra er det kort vei til alt. Ikke bare til Oslo, men også til Strømmen storsenter, Gardermoen og Lillestrøm, der moren min bor.

Om ikke lenge flytter Soran og familien hans inn i et helt nytt boligområde midt i sentrum av Lørenskog – OBOS-prosjektet MIDT på Skårersletta. Treromsleiligheten har terrasse på begge sider, felles takterrasse og garasjeplass med elbil-lader.

– Navnet MIDT er ikke tilfeldig. Det er et veldig sentralt og etablert område, med kort vei til skole, barnehage og kjøpesenteret Triaden. Vi gleder oss til å flytte inn.

Et avslappende liv i Lørenskog

Soran har bachelorgrad i fysikk og matematikk fra Irak, og er utdannet som IT-spesialist i USA. Han er dessuten en selverklært handyman.

Da er det ikke så rart at mye av fritiden går med til å pusle med teknologiske duppeditter.

– Jeg kjøper PC-komponenter og bygger PC-er hjemme til venner og bekjente. Og sønnen min er flink til å bygge Lego. Derfor er vi ofte innom lekebutikken Extra Leker, samt Jula, Elkjøp og Clas Ohlson, sier Soran.

– Det er mange fine butikker i nabolaget her vi bor.

Les mer om MIDT og den nye paradegaten

For 52-åringen er imidlertid det avslappende livet en enda viktigere grunn til å elske Lørenskog.

– Jeg liker Lørenskog fordi det er så stille og rolig. Jeg liker å ta livet med ro. Hvorfor stresse mer enn man må? Her har jeg alt jeg trenger. Og det er et godt sted for sønnen min å vokse opp.

Når han virkelig skal omfavne roen Lørenskog har å tilby, tar Soran med sønnen og nevøen sin til omgivelsene rundt det ærverdige og idylliske hotellet Losby gods.

– Vi besøker gården og ser på dyr og fugler. Så kjøper vi is, kaffe og vafler. Det er et veldig vakkert sted, der vi kan bade, grille, telte og leie kano. Og blåbærene er virkelig gode!

Sjekk ut de moderne boligene i MIDT