Styrken i å være mange

– Den største fordelen ved å bo i borettslag er at alt fikses for deg, forteller Roar Skauge i Kirsebærtunet borettslag.

  • Tekst Håvard Egge

Når du bor i et borettslag har du borett. Enkelt og greit. Det er styret som har plikt til å sørge for at alt er på stell. Både i hver enkelt leilighet og bygget som helhet.

– Den største fordelen ved å bo i borettslag er at alt fikses for deg. Du slipper alt ansvar utenom eget innbo. Her har du faktisk krav på at internett, ventilasjonssystem og radiatorer fungerer som det skal, forteller Roar Skauge (61).

Stortrives i borettslaget

Roar er styreleder i Kirsebærtunet borettslag, som er en del av OBOS Ladebyhagen i Trondheim. Her er det både små og store leiligheter som passer for alle generasjoner og livsfaser – unge, barnefamilier, etablerte og seniorer.

– Det gir en veldig god miks av folk, og det fører til et godt bomiljø. Vi stortrives her. Beliggenheten med ladestien, kjøpesenteret City Lade og nærhet til sentrum er nærmest uslåelig, skryter han.

Ta en titt på de gjenværende boligene i Ladebyhagen

Lade skole ligger bare 650 meter fra de nye boligene, og er en kombinert barne- og ungdomsskole.
Mellom husene er det flotte grøntområder med trær, benker, lekeplasser og plantekasser.
Det aller meste er kun en kort rusletur unna. City Lade, Trøndelags største kjøpesenter, er boligenes nærmeste nabo.

Roar flyttet hit da Kirsebærtunet ble ferdigstilt for åtte år siden, og her har han og samboer Hilde tenkt å bli boende så lenge som mulig.

– Leiligheten har livsløpsstandard. Vi har parkering i kjelleren, heis og alle dører kan åpnes ved å trykke på en knapp eller vise nøkkelkort. Her har vi alt vi trenger. Planen er å bo i Kirsebærtunet til jeg skal gravlegges i kirkegården på andre siden av gata, ler styrelederen og peker ut vinduet fra leiligheten i fjerde etasje.

Fordelen med borettslag

Roar trekker fram en stor fordel til ved måten borettslag er lagt opp: Forhandlingsstyrken ved å være mange.

– Når vi i styret skal forhandle om innkjøp av tjenester eller andre avtaler, så er vi 73 husstander. Det betyr at vi får mye bedre resultat enn om man opererer én og én, sier han – og legger til:

– Dessuten har samtlige beboere samme fordelaktige betingelser på banklånet ettersom hele borettslaget står som sikkerhet. Så her får alle god rente uavhengig av personlig økonomisk situasjon.

Sjekk ut boligene i Ladebyhagen