– Målet mitt er å kjøpe meg opp og eie hele leiligheten

Å kjøpe leilighet i et nabolag under utbygging kan være økonomisk gunstig. Brita gjorde nettopp det.

  • Tekst Caroline Korsvoll
  • Foto Jan Khür

Mange opplever at prisvekst og rentehevinger har fått store konsekvenser for økonomien. Førstegangskjøpere og de som tjener mindre, sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

– Det er et tøft boligmarked, og med de prisene det er på bolig i Oslo, virket det nesten umulig å komme inn på markedet. Jeg var på noen visninger, men det ble enten for lite eller for gammelt og slitt, forteller boligkjøper Brita (30).

Både balkong og gode solforhold

Planen til Brita var å ta en bachelorgrad i Oslo og deretter flytte tilbake til Kristiansund. Men med årene ble hun så glad i Oslo at hun ønsket å bli boende.

I løpet av tiden i Oslo har Brita bodd noen år i kollektiv med venner, og de siste årene har hun leid leilighet.

Så kom hun over en toromsleilighet i det nyetablerte området på Ulven i Oslo. Den fikk hun kjøpt takket være OBOS Deleie.

– Da jeg fikk ny jobb med bedre lønn og pappa stilte med sikkerhet, fikk jeg muligheten til å kjøpe en Deleie-leilighet på Ulven. Leiligheten er på 44 kvadratmeter, og jeg får også en balkong på sju kvadratmeter og gode solforhold, forteller hun fornøyd.

Les mer om OBOS Deleie

Brita har kjøpt en 44 kvadratmeter stor toromsleilighet på det nyetablerte området på Ulven i Oslo.
Ulven er en helt ny bydel under utvikling. Her kommer det cirka 1600 boliger og 4500 arbeidsplasser.
De første beboerne har allerede begynt å flytte inn, og du finner både en kafé og nærbutikk på Ulven torg.
Det kommer store grønne gårdsrom, lekeplasser og en park – og alt dette kun ti minutter med T-bane fra Oslo sentrum.

Brita har en plan om å kjøpe seg opp i verdi og prosent.

– Jeg har kjøpt 50 prosent av leiligheten og målet mitt er å kjøpe meg opp og eie hele leiligheten til slutt. Det er gunstig for meg å ha et mindre lån nå i starten, så kan jeg kjøpe meg opp litt etter litt.

Stor gevinst

Flere peker på at det kan være økonomisk gunstig å etablere seg i et område som er under utbygging. Ved å kjøpe bolig i nabolag som ikke er helt ferdig, må du kanskje tåle litt byggestøy, men gevinsten er at du kan være med på verdiøkningen.

– Jeg kjøpte for ett år siden og boligen har allerede økt i verdi før jeg har flyttet inn. Sannsynligheten for å tjene ved salg er jo stor

Brita

Hun synes ordninger som gjør det lettere å komme inn på boligmarkedet er viktig:

– Utover de opplagte fordelene ved å kjøpe nybygg med moderne fasiliteter, var Deleie en annen avgjørende faktor for meg. Det ga meg muligheten til å kjøpe en større leilighet – med balkong.

– Alternativet var færre kvadratmeter i en eldre bygård, sannsynligvis uten balkong. Jeg lever på balkongen om sommeren!

Slik fungerer OBOS Deleie