Brudeparet forlater kjøpesenteret som nygift og hilser på andre besøkende som skal gjøre sine daglige ærend.
Byutvikling

To rungende «ja» på Manglerud Senter

Det som begynte som en sprø idé, endte som en høytidelig bryllupsseremoni nedenfor trappene på nærsenteret.

En formiddag i september går Paulina Aulie (31) og Kristoffer Gregersen Skappel (39) langsomt nedover trappene i fellesarealet på Manglerud Senter. Han i nyrenset dress, hun i brudekjole med langt slep.

Nedenfor trappen venter presten, som for anledningen har tatt turen fra Manglerud kirke. En blanding av gjester, spedbarn, hunder, ansatte og kunder, som har et ærend på Manglerud Senter denne lørdagen, er snart vitner til at de to gir hverandre sitt «ja».

Bryllup på senteret

Galskap og kjærlighet går jo som kjent hånd-i-hånd, og å gifte seg på et kjøpesenter må jo kunne sies å forene de to?

– Ja, det begynte som en sprø idé, sier brudgom Kristoffer.

Det var Paulina som kom over Instagram-annonsen til Manglerud Senter der de etterlyste et gifteklart par med tilknytning til Manglerud. På tull foreslo hun det for Kristoffer. Han hadde jo vokst opp der, og de var forlovet.

Spøk ble fort til alvor da de sendte søknad og fikk datoen i retur.

– Da var bryllupsdatoen spikra, og vi fikk plutselig veldig dårlig tid, forteller Kristoffer.

Senterbryllupet startet som en spøk, men det ble fort alvor da de søkte og fikk en dato i retur.
Brudeparet forteller at presten satte en høytidelig ramme, selv om omgivelsene var mer hverdagslige.
Både gjester, spedbarn, hunder, ansatte og kunder på Manglerud Senter ble vitner til bryllupet.

Festlokale måtte bookes, invitasjoner måtte sendes og taler skrives. Likevel var det mye brudeparet slapp å tenke på.

Senterets blomsterbutikk sørget nemlig for dekorasjoner, brudebukett og knapphullsblomst. Skobutikken utstyrte brudeparet med flunkende nye sko, og i frisørsalongen ble brudgommens hår klippet, brudens hår stylet og ansiktet sminket av de ansatte på parfymeriet ved siden av. Flere av senterets leietakere ga gaver og gavekort til brudeparet. Og ikke minst sto gullsmeden klar med to skinnende nye ringer i gull.

Brudeparet forteller at presten satte en høytidelig ramme, selv om omgivelsene var mer hverdagslige.

Flere i Paulinas familie kom fra Polen for å delta på seremonien.

– De syntes det var merkelig at jeg skulle gifte meg på et kjøpesenter. Det er jo ganske annerledes enn en katolsk seremoni.

– Jeg kunne informere om at nordmenn heller ikke er vant til dette, skyter Kristoffer inn.

Les også: Kjøpesentret – et hjem nummer to for mange

«Ja» til Manglerud

Det er ikke bare hverandre paret nylig har sagt «ja» til. I september overtok de rekkehuset til moren til Kristoffer i Manglerudveien, og sa dermed «ja» til å bli tredje generasjon som bor i huset.

Kristoffer, som har vokst opp i rekkehuset, kjenner senteret godt. Moren hans jobbet der da hun var ung, og selv begynte han sin arbeidskarriere i kassa på senterets matbutikk mens han gikk på videregående. Nå som de er blitt Manglerud-boere, bruker de senteret mye.

– Blomsterbutikken får gjennomgå. Paulina har grønne fingre og har lagt igjen mye penger der, og det hender at jeg kjøper blomster til henne også, sier Kristoffer.

Paulina hadde på sin side ikke noe forhold til Manglerud før hun ble kjent med Kristoffer. Etter å ha flyttet fjorten ganger, er hun nå fast bestemt på at dette er siste gang.

– Jeg har aldri følt meg så hjemme noe sted som på Manglerud, smiler hun.

– Det er menneskene her som gjør det, alle passer på hverandre, og det er en hyggelig atmosfære. Dette blir siste stopp før jeg eventuelt havner på sykehjem.

Se alle butikkene på Manglerud Senter

Katten er lokalkjendis

At menneskene på Manglerud tar vare på hverandre, fikk paret raskt erfare da de mistet katten sin, Ronny. Like etter at de flyttet inn i Manglerudveien, flyttet nemlig Ronny ut, det vil si – han forsvant.

Det viste seg imidlertid at det ikke finnes noen bedre måte å bli kjent med nabolaget sitt på, enn å miste en katt.

– Hele nabolaget engasjerte seg, de ringte på døra eller ringte oss, hvis de trodde de så han.

Ikke overraskende kom Ronny til rette.

– Nå er katten vår lokalkjendis.

Det samme kan man si om paret – som nettopp sa «ja» til hverandre nedenfor trappa på Manglerud-senteret. Bryllupsreisen går imidlertid til Tenerife.

– Det er litt varmere der, ler Kristoffer.

Livet mellom husene

Bryllupet viser at et nærsenter kan være mer enn bare et sted du plukker med deg det du trenger på vei hjem. Manglerud Senter er blitt et sted der livets store spørsmål blir besvart.

Og det var akkurat det senterlederen Pauline Johansen og teamet hennes ønsket da de arrangerte bryllup på senteret. De ville vise at Manglerud Senter er noe mer enn bare et handlesenter.

– Som et nærsenter opplever vi at folk i området ser på senteret som et knutepunkt. Det ville vi bygge videre på, og det gjør vi ved å skape litt liv mellom husene, sier hun.

Bryllupet til Paulina og Kristoffer er ikke det første stuntet som har funnet sted i Manglerud-senterets lokaler. Senteret stiller stadig lokalene til disposisjon for foreninger som vil vise seg frem, og flere år på rad har det vært julegudstjeneste her.

Blir det flere bryllup på Manglerud-senteret?

– Det skal du ikke se bort ifra! Eller kanskje vi slår til med dåp eller konfirmasjon neste gang, smiler senterlederen.

Bli bedre kjent med Manglerud Senter