Et nytt kapittel i MIDT 

Ellinor og Frank brukte god tid da de skulle flytte fra hus til leilighet. På Skårersletta ble det endelig full klaff. 

  • Tekst Birgitte Dørum
  • Foto Hampus Lundgren

– Det var egentlig terrassen vi falt for, sier Ellinor Sengebusch (66).

Hun og ektemannen Frank (66) hadde vært på mange visninger uten å ha funnet noe som føltes riktig. Men 98 kvadratmeter takterrasse var det som skulle til for å få ekteparet til å bytte ut hus og hage på Mortensrud sør i Oslo med toppetasje og panoramautsikt i nybygg midt i smørøyet på Lørenskog.  

– Vi brukte litt tid, men det er jeg bare glad for nå, sier Ellinor.

Fra hus til leilighet 

Å forlate en enebolig etter 37 år er ikke bare enkelt. Både Frank og Ellinor understreker at de stortrives på Mortensrud, med både huset, hagen, naboene og nærmiljøet.  

– Mortensrud er et flott sted å bo, sier Ellinor.  

– Men selv om vi har det veldig bra her nå, har jeg tenkt at «her kan vi ikke bo når vi blir gamle». Huset vårt har tre etasjer og mye trapper, og vi ville ha noe med livsløpsstandard, sier hun.  

– Ellinor var nok pådriveren i starten, innrømmer Frank.  

– Og vi har vært på mange visninger der jeg har sagt nei. Men leiligheten i MIDT falt vi for, begge to.  

MIDT er et stort boligprosjekt sentralt på Lørenskog, med totalt 295 leiligheter fordelt på fem hus. Her blir det alle salgs leiligheter, fra ettroms for førstegangskjøperen, til romslige femromsleiligheter der hele familien får plass. Nesten alle leilighetene har balkong, og noen av leilighetene får markterrasse – eller takterrasse, som i Franks og Ellinors tilfelle.  

– Heis og garasje var også noe vi var opptatt av, forteller Frank.  

– Vi bruker ikke bilen mye i hverdagen, og når vi flytter til MIDT blir det sikkert enda mindre, men vi vil ha den tilgjengelig når vi trenger den. Å kunne ta heisen ned i garasjen er veldig praktisk.

Les også: Navnet MIDT er ikke tilfeldig

Skårersletta skal utvikles til en hyggelig og grønn sentrumsgate, med fortau og sykkelsti med gatevarme. Det gjør det enkelt å komme seg fram året rundt.
Frank og Ellinor flytter inn i en av toppleilighetene i prosjektet, med en takterrasse på hele 98 kvadrameter. – Det var egentlig terrassen vi falt for, sier Ellinor.
– Og vi har vært på mange visninger der jeg har sagt nei. Men leiligheten i MIDT falt vi for, begge to. 

Alene på toppen  

Den spektakulære takterrassen var som sagt et stort pluss for ekteparet.  

– Vi tror ikke overgangen fra hus og hage blir så stor når vi får denne uteplassen, sier Ellinor. 

– Og det at leiligheten ligger på toppen gjør også at det ikke føles så tett, selv om vi ikke lenger bor i enebolig, legger Frank til. 

Men det var også kvaliteter på innsiden av leiligheten som trakk i positiv retning: 

– Kjøkkenet og stua har en veldig fin planløsning. Vi har sett på mange leiligheter der kjøkkenet er midt i stua. Det er åpen løsning i denne leiligheten også, men kjøkkenet ligger i en egen krok, og det trakk opp for oss, sier Frank. 

– Vi har et stort kjøkkenbord med plass til hele storfamilien, og det har vi målt oss fram til at vi får med oss, sier Ellinor, og forteller at de har tre barn og fem barnebarn som skal rommes rundt bordet. 

I tillegg til stue/kjøkken på 37 kvadratmeter, får Frank og Ellinor et stort soverom og to mindre gjesterom. De har fått sette sitt eget preg på leiligheten gjennom ulike tilvalg, og har blant annet hatt god dialog med Drømmekjøkkenet underveis i prosessen.

Les også: Med OBOS Bostart kan Tine Henriette og sønnen snart flytte til MIDT på Lørenskog

Et område i utvikling 

Nærområdet var selvfølgelig viktig da ekteparet bestemte seg for å flytte. 

– Vi flytter fra Oslo til Lørenskog, så vi bytter kommune, men vi bor fortsatt tett på Østmarka. Vi går mye på tur, så akkurat det var viktig, sier Frank.  

Barn og barnebarn er fortsatt i nærheten, det er kort vei til buss mot Oslo og Lillestrøm. 

MIDT ligger midt i det som blir Lørenskogs nye, oppgraderte sentrumsområde. Nærområdet skal legges til rette for kollektivtrafikk, og for at folk skal bevege seg til fots og på sykkel.  Skåresletta skal utvikles til en hyggelig og grønn sentrumsgate med trær på begge sider. Her får også fortau og sykkelsti gatevarme, noe som gjør det enkelt å komme seg fram, året rundt.  

– Jeg har sett planene for hvordan Skårersletta skal bli når alt står ferdig, og vi har tro på at dette blir veldig fint innen vi flytter inn i 2024, sier Frank.  

Bli bedre kjent med MIDT