– Vi har funnet leiligheten vi vil bo i resten av livet

Ekteparet Clas og Lise melder overgang fra hus på rolige Risløkka til toppmoderne leilighet på vakre Vollebekk.

  • Tekst Marius Asp
  • Foto Jan Tore Eriksen

– Vi liker oss veldig godt her, men helsa er dessverre ikke så god lenger. Så vi klarer ikke lenger hagearbeid, snømåking og sånne ting. Ikke med både hus og hytte, sier Lise Bjørklund.

Når vi møter henne og mannen Clas rundt kjøkkenbordet i boligen på Risløkka, har de nettopp kommet tilbake fra Malmö i Sverige, der barnebarnet var med på å klatre helt til topps i korps-EM. Straks venter hytta på Tjøme, der duoen tilbringer store deler av sommerhalvåret.

– Siden barna og barnebarna våre bor på Vestlandet, er det ikke så lett å få hjelp til ting heller, sier Lise.

– Så nå flytter vi.

Kortreist flyttelass

I september 2024 står en splitter ny og moderne leilighet klar til Lise og Clas. Turen går til Vollebekk, det grønne og moderne boligstrøket som for alvor reiser seg akkurat nå – og som ligger en kort rusletur unna Risløkka.

– Vi flytter jo bare rett opp i Brobekkveien, så det blir ikke langt. Og vi har bestandig handlet på Meny på Vollebekk, der er vi så å si hver dag, så vi kjenner området, sier Clas.

Se leilighetene som bygges på Vollebekk

– Vi har vært på jakt etter et sted med utsikt, der du ikke ser rett inn i vinduet til naboen. I Brobekkveien er det ingenting som kommer i veien, sier Lise.
Vollebekk er et grønt og moderne boligstrøk mellom Risløkka og Lunden hageby, og har i mange år vært kjent som et industriområde.
– Det blir spennende å se hvilke naboer vi får. Det ser ut som en god blanding av yngre og litt eldre folk, forteller Clas.
De aller første boligene på Vollebekk stod klare for innflytting i 2019, og de siste blir innflyttingsklare i løpet av 2024.

Det blir likevel rart å flytte fra huset de har bodd i siden 1980, medgir paret. Ikke minst siden Clas vokste opp i nabohuset og har bodd på Risløkka hele livet, med unntak av fem år i Lørenskog.

– Vi har masse venner og kjente her. Risløkka er litt «på landet i byen». Da jentene våre begynte i førsteklasse, var det tre elever som ikke hadde foreldre som hadde gått på den samme skolen. Så det er mange generasjoner som kjenner hverandre her, sier Lise.

– Det blir spennende å se hvilke naboer vi får. Det ser ut som en god blanding av yngre og litt eldre folk. Jeg har snakket med folk på vår alder som bor der nå, og de trives veldig godt, sier Clas.

Lyst å holde deg oppdatert på Vollebekk? Meld interesse her

Utsikt til barndomshjemmet

Når Clas og Lise har sett etter ny bolig, har enkelte kriterier vært viktigere enn andre: Lys, åpenhet og utsikt. I den nye leiligheten på Vollebekk får de alle disse tingene.

– Fra balkongen får vi utsikt til langt utover Oslofjorden

– Vi har en utfordring med tanke på hva vi skal ta med videre og hva vi skal kvitte oss med. Ting samler seg opp. Men vi trenger nok egentlig ikke så mye lenger, sier Lise.

– Vi har vært på jakt etter et sted med utsikt, der du ikke ser rett inn i vinduet til naboer som bor i femte etasje. I Brobekkveien er det ingenting som kommer i veien, sier Lise.

I tillegg får de utsikt til Risløkka og huset vi sitter i akkurat nå.

– Så jeg vil fortsatt ha et slags overblikk over nabolaget, humrer Clas.

Sentrumsnært og stressfritt

Ekteparet Bjørklund har funnet seg leiligheten de vil bo i resten av livet, i et nabolag der grønne lunger, møteplasser og et torg med serveringssteder og butikker gjør at man sjeldent trenger å ta den 13 minutter lange T-baneturen inn til sentrum.

Blokka de flytter inn i, er naturligvis utstyrt med heis og andre moderne bekvemmeligheter. Og en stor og en liten balkong sikrer utsynet i begge retninger. I tillegg er det rikelig med plass til gjester som kommer på besøk.

– Selv om vi får færre kvadratmeter, er det likevel tre soverom. Familien som bor på Vestlandet kommer ofte på besøk, og da må vi ha overnattingsmuligheter, sier Lise.

Clas får siste ord:

– Og så blir det jo deilig å slippe å tenke på plenen når vi er på hytta.

Se leilighetene på Vollebekk