Illustrasjon av fasade i Hoffsveien Hage på kveldstid
Byutvikling

Husene på tunet

Å bygge i et helt spesielt område krever et helt spesielt boligprosjekt. Lund Hagem Arkitekter har tegnet de fire husene i Hoffsveien Hage, like ved Frognerparken.

– Vi begynner alltid med å se prosjektet i en større sammenheng. Konteksten og utgangspunktet er unike for alle prosjekter, sier Einar Fuglesteg Syversen, som er arkitekt i Lund Hagem.

I tilfellet Hoffsveien Hage er det lite å utsette på den større sammenhengen: Rett ved Smestaddammen, et steinkast unna Frognerparken og Bygdøy, og med gåavstand til Karenslyst allé og alle servicetilbud på Skøyen. Her skal fire hus reise seg med til sammen 58 leiligheter i forskjellige størrelser. Husene ligger rundt et grønt tun, åpent i alle himmelretninger.

– Hoffsveien Hage har en sentral beliggenhet, som samtidig er rolig og tilbaketrukket. Vi skal ivareta og videreutvikle kvalitetene som allerede finnes i området. Husene skal tilpasse seg omgivelsene. For Hoffsveien Hage betyr det at bebyggelsen åpnes mot de grønne dragene rundt, samtidig som det slipper solen inn gjennom hele dagen, sier Syversen.

Luft og utsyn

Alle de fire husene har utgang direkte ut til tunet. Utearealene følger eksisterende terreng, som er med på å skape et frodig og lunt uterom. Arkitektene har valgt robuste og naturlige materialer som med tiden får fin patina. Teglstein både holder seg godt og gir godt samspill med bebyggelsen rundt.

Når det gjelder selve utformingen av leilighetene, er det lagt vekt på variasjon i størrelser og typer. Likevel har leilighetene mange felles kvaliteter.

– Dagslys og utsyn er viktig. Punktbebyggelsen, hvor bygningsmassen er fordelt på flere bygg, gjør at de fleste leilighetene har fasader mot flere himmelretninger, sier Syversen.

Trivsel for alle

Boligene i Hoffsveien Hage får god standard, med vannbåren gulvvarme og ekstra takhøyde. – Vi har vært opptatt av å sikre gode kvaliteter på bad og kjøkken. De fleste leilighetene har veldig romslige balkonger, og i de øverste etasjene er det fantastisk utsikt, sier prosjektselger Anne Kari Sterten.

At størrelsene på leilighetene varierer har bidratt til at kjøpegruppen også er en god blanding.

– Det er flere unge som har kjøpt de minste leilighetene, mens voksne par uten barn har kjøpt de litt større leilighetene i prosjektet. Beliggenheten er sentral og samtidig veldig tilbaketrukket, så her kan folk i mange ulike livsfaser trives, sier hun.

Husene i Hoffsveien Hage ligger rundt et grønt tun. Her er det åpent i alle himmelretninger slik at solen slipper inn gjennom hele dagen.

Toppleiligheter med 360 graders utsikt

Utsiktene fra de øverste etasjene er allerede nevnt. I tre av husene er toppetasjen i sin helhet forbeholdt en leilighet med sjenerøse rom og terrasser, som gjør at du kan nyte lyset og utsikten døgnet rundt.

Her får du følelsen av å bo i et eget hus på toppen av et hus, med utgang til private uteområder fra alle hovedrommene. Her har du 360 graders utsikt over hele Oslo, fra Marka til fjorden, som du kan nyte både inne og ute.

Uterommene i Hoffsveien Hage er bilfrie, og legger til rette for rekreasjon og aktivitet. Biler kjører fra Hoffsveien på sørsiden av bebyggelsen inn i lukket parkeringskjeller. Tunet får regnbed med hovedsakelig norske arter, samt frodige plantefelt med stauder, prydgress og busker.

Sterten trekker særlig fram de korte avstandene til store grøntområder og Smestad T-banestasjon, som bare er 10 minutter unna, som attraktive kvaliteter.

– I tillegg går bussen rett utenfor her, så det er enkelt å komme seg hvor som helst i byen, sier hun.

Hold deg oppdatert på prosjektet