Med skogen som nabo

Knyt på deg skoene, og løp rett ut i marka. Så enkelt er det hvis du bor på Frysja.

  • Tekst Birgitte Dørum
  • Video NewsLab
  • Foto Jan Khür

Å bo tett på naturen er det mange som drømmer om. På Frysja kan drømmen bli virkelighet. Her har du skiløyper, turstier og badeplasser rett utenfor døra, og uendelige muligheter til friluftsliv uansett årstid.

Lett tilgjengelig

Mange av beboerne på Frysja bruker marka flittig året rundt, og en av dem er Sigrid (30). På Frysja har hun funnet litt av røttene sine, selv om hun bor sentralt i Oslo.

– Jeg vokste opp midt i skogen, og da jeg flytta hit følte jeg på en måte at jeg kom litt hjem igjen. Jeg har venner i nærområdet, og det er enkelt å komme seg til jobb, forteller hun.

Bli med på en dag i Sigrids liv på Frysja ↓

Drømmeplass

Frysjaparken er et boligprosjekt hvor det totalt skal bygges 1000 boliger. Området ligger helt øverst ved Akerselva, med Maridalsvannet og Nordmarka som nærmeste nabo.

Her har du også Brekkedammen badeplass og store grøntområder rett i nærheten. I løpet av de to neste årene skal borettslagene Stilla og Ager stå ferdige.

– Vi gleder oss til å gi enda flere muligheten til å bo i dette fantastiske området av byen, sier prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom, Kristoffer Sandstad Hansen.

Når nye beboere flytter inn, vokser også tilbudet i nabolaget. I løpet av 2024 kommer flere nye butikker og serveringssteder på plass.

– Marka har alltid vært tilgjengelig med alle mulighetene det gir for aktivitet og rekreasjon, og nå begynner også bomiljøet å ta form, sier Hansen.

Bli bedre kjent med Frysjaparken
De første boligene i Frysjaparken sto klare for innflytting i 2019, og snart står flere klare.
Mellom byggene på Frysja dukker det stadig opp nye steder. Pitstop Kafé blir kalt «en perle av en nabolagskafé» og er blitt en hotspot på Frysja.
I løpet av de to neste årene skal mange flere boliger i Frysjaparken stå klare, hvor Ager og Stilla borettslag er neste ut.

Et pusterom

I tillegg til venner og jobb, er trening og det å være ute i naturen viktig for Sigrid. Den er pusterommet hun trenger.

– Når jeg er ute og løper føler jeg at jeg får løst opp i utfordringer i hverdagen. Naturen er et bra sted for inspirasjon og ny kreativitet, sier hun.

Les også: Nå har det gamle industriområdet på Frysja blitt et ettertraktet nabolag