Foto av Hilde Marie Jensen og Espen Ekeland på tomten til Odden i Hinna Park
Byutvikling

Nå skrives det nye kapitler i Hinna Park

En sjøutsikt de fleste drømmer om – rett utenfor vinduet. Den nye bydelen i Stavanger vokser fram og først ut er Odden med 190 leiligheter.

– Jeg kan ikke tenke meg et mer attraktivt boligprosjekt her i Stavanger enn Hinna Park, sier Espen Ekeland.

– Jeg begynte faktisk i OBOS på grunn av dette prosjektet!

Ekeland er prosjektsjef i OBOS Rogaland, som nå skriver neste kapittel i sagaen om Hinna Park.

Det tidligere industriområdet mellom Stavanger og Sandnes har blitt en helt ny bydel. Mange bor her allerede, og har blant annet kjøpesenteret Stadionparken, pub, flere spisesteder og treningssentre i umiddelbar nærhet.

Nå kommer kronjuvelen i den nye bydelen: Odden, 190 leiligheter som får Gandsfjorden rett utenfor inngangsdøra.

Badestrand som nabo

Her skal hundrevis av unge og eldre få sine nye hjem. Det skal komme lys i vinduene, latter fra balkongene, det skal plaskes på badestranden like nedenfor, og det skal yre av liv langs promenaden ved fjorden.

Og det med en utsikt folk flest bare kan drømme om.

Nysgjerrig på Odden i Hinna Park? Les mer om prosjektet

– Vi gjør det vi kan for å gjøre området enda mer attraktivt. Blant annet ved å få gode uteområder. For vi bygger ikke bare boliger. Vi bygger jo en bydel, sier prosjektsjef Espen.

Utsikt til sjøen

For veldig mange er det en drøm å bo i sjøkanten. Kjenne den salte sjøluften, høre bølgenes evige skvulping, la blikket gli og tankene vandre. Det gir en egen ro å bo ved sjøen, og vakker utsikt blir man aldri lei.

– Sjøen trumfer alt! Siden dette ligger på en odde, får du tilgang til sjø på tre sider, sier Ekeland.

Odden har nærhet til absolutt alt. Til natur og turområder. Til servicetilbud, arbeidsplasser og kollektivtransport. Til Sandnes, Stavanger og Stavanger lufthavn.

– Det er kort vei til det nye sykehuset, universitetet og arbeidsplassene på Forus. Det tar åtte minutter med tog til Stavanger, og sju minutter til Sandnes sentrum. Området er i vekst. Blant annet satser Aker videre i Hinna Park med sitt kommende hovedkontor, sier Hilde Marie Jensen, prosjektselger i OBOS Rogaland.

Sprekinger vil sette pris på sykkelveien som går langs sjøen og helt inn til sentrum av Stavanger. Den som liker bedre å se andre svette, har kort vei å rusle til SR-Bank Arena, Vikings hjemmebane.

Også et lite stykke oljehistorie er på plass: Skråtårnet, et vernet minnesmerke over oljebyen og norsk innovasjon, er en integrert del av Odden.

– Arkitekturen er tilpasset Skråtårnet, slik at det ikoniske landemerket får skinne, sier Jensen.

– Kan velge og vrake

For å gi arkitekturen liv og dynamikk, får de ulike bygningene ulik høyde – fra tre-fire etasjer og helt opp til 13 etasjer.

– Vi har mindre leiligheter, større leiligheter – og toetasjes leiligheter. Her kan folk velge og vrake. Det er et område som det blir godt å leve i, sier Ekeland.

Her er prosjektsjef Espen Ekeland sammen med prosjektselger Hilde Marie Jensen på tomten som snart skal forvandles til 190 boliger og næring.