Aslak tester framtidens boløsninger

– Jeg kunne ha kjøpt min egen bolig, men da hadde jeg ikke fått dette fellesskapet. I OBOS Living Lab er det lagt til rette for å bli kjent med naboene.

  • Tekst og foto Pernille Münster
  • Styling Kathrine Hovind

Hvem
Aslak Heggland, byplanlegger

Hvor
Vollebekk i Oslo

Bygg
OBOS Living Lab

Byggeår
2021

Arkitekt
LPO Arkitekter

Bli bedre kjent med OBOS Living Lab

Hva var det som tiltalte deg med OBOS Living Lab?

OBOS beskrev det som at man som beboer skal være en slags prøvekanin for framtidens boløsninger. Jeg skulle flytte hit fra Trondheim, hadde aldri bodd i Oslo før og kjente egentlig ingen her, så det virket som en god mulighet til å bli kjent med nye folk.

Hvordan har det vært å bo her så langt?

Det er veldig trivelig å være her! Jeg setter pris på at det er så lav terskel for å bli kjent med naboene. Hver fredag klokka syv kan jeg bare gå barbent ned til fellesarealet og møte opp med et glass vin og litt snacks – det er alltid noen andre der. Vi har filmkvelder nesten hele tiden!

I leiligheten på Vollebekk har Aslak Heggland god plass til oppbevaring, blant annet takket være interiørløsningene fra Krafted.

Hvem er de andre beboerne?

Det er folk i alle aldre. Kanskje en liten overvekt av yngre folk i andre etasje, der det er kollektive boliger, men i de øverste etasjene er det litt større leiligheter med barnefamilier. Det er veldig artig å høre unger i gangene, og fint at det er en variert sammensetning av mennesker.

Leiligheten du bor i har mye spesialtegnede løsninger. Hvordan fungerer det for deg?

Leiligheten min er på 34 kvadratmeter, så det er ikke stort, men plassen er så godt utnyttet. Det er for eksempel ikke noe soverom, men sengen er bygd inn i en smart oppbevaringsløsning. Jeg føler meg heldig som fikk denne leiligheten, for alle naboene som har vært på besøk hos meg har sagt: wow, her er det så fint!

Har du noen tanker om hvor lenge du vil bo her?

Nei, men jeg vil jo ikke flytte! Hva er bedre enn det her? Jeg kunne ha kjøpt min egen bolig, men da hadde jeg ikke fått dette fellesskapet.

Nå begynner teori å møte praksis i OBOS Living Lab

Leiligheten Aslak bor i kom ferdig innredet, med smarte, innebygde løsninger og møbler som fyller flere funksjoner. I stuen har han god plass til å ha besøk av både naboer og familie.