Dette er vårens interiørtrender

Våren er endelig her, og med seg har den grønne blader på trærne og lange solnedganger. Vi har samlet våre beste fordeler slik at du kan gjøre hjemmet vårklart med OBOS-rabatt.

  • Tekst Una Elton
  • Foto Pernille Münster
  • Styling Kathrine Hovind

Vårens nyheter er på vei inn i butikkene, og hos Bohus er de godt i gang med å pakke opp nye varer som skal friske opp hjemmet.

– Vi nordmenn liker å ha det fint hjemme, og vi elsker oppussing, forteller Marianne Dahle Sandbakk, møbel- og interiøransvarlig i Bohus Alna, mens hun viser fram et slags showroom med flere av vårens trender.

I stua vi får se, er det gjort plass til både kraftige møbler og myke linjer, noe som skaper en god balanse i rommet. En nevneverdig detalj er kombinasjonen av mørkt og lyst tre som skaper spill i stua.

– Det mørke er på vei ut, og det lyse er på vei inn, men man kan godt blande tresorter for å framheve møblene, tipser Sandbakk.

Mørke vegger og møbler i svart velur har vært populært de siste årene, men vi beveger oss sakte over i en lysere tiårsperiode. Pastellene er tilbake for fullt, ispedd detaljer i svart.

– Og masse grønt! Grønne planter gir oss liv, og det har nok vært ekstra viktig i disse to siste årene hvor vi har sittet mye hjemme.

– Det bugner av lysestaker og vaser i de fleste norske hjem, men vi mangler ofte det lille ekstra. Skulpturelle gjenstander setter prikken over i-en.

Håndlaget og selvplukket

Som OBOS-medlem har du fast medlemsrabatt hos Bohus og hos flere andre butikker som tilbyr produkter til hjemmet. I trendbildet ser vi tydelig at det nå er naturlige former og farger som råder.

– Vi har sett det en stund, men organiske former og håndlagede produkter står sterkt i trendbildet. Bland gjerne matt og blankt for å skape en spennende kontrast, sier Sandbakk.

På sofabordet danderer hun en falsk olivengren i en håndlaget krukke av keramikk.

– Mitt tips til de som har like lite grønne fingre som meg: Bland kunstige og ekte planter, slik at du alltid har noe som «lever». Og ta med naturen inn!

Lek med borddekkingen

Med gjester på besøk igjen er det ekstra gøy å eksperimentere med borddekkingen.

– Pøs på med tekstiler, servise i keramikk og tre. Topp det hele med en blanding av friske blomster og strå, sier hun.

– Ekte materialer er i vinden nå, slik som ull, skinn, jute og lin. Og er det ikke et naturlig materiale, så skal det være resirkulert. Trender og moter kommer og går, men viktigere enn noen gang er gjenbruk og bærekraft, mener Sandbakk.

Dekk på bordet med håndlaget servise, linservietter og friske blomster for et naturlig uttrykk.

Det skal lønne seg å være OBOS-medlem. Derfor får du gode rabatter på det meste du trenger til hjemmet ditt, noe som kan spare deg for tusenvis av kroner. Sjekk alle medlemsfordelene og bli OBOS-medlem