Disse gutta åpner og låser døra med mobilen

Romkameratene Mikkel Fyrsteng Tretterud (28) og Sebastian Legaard Engeland (29) tror OBOS-nøkkel er framtidens nøkkelknippe.

  • Tekst Ida Anett Danielsen
  • Foto Adrian Nielsen

Ytterdøra til oppgang J i Ulvenparken borettslag går automatisk opp når Mikkel Fyrsteng Tretterud (28) trykker på mobilen. Inngangsdøra til leiligheten i femte etasje åpnes med et enkelt sveip i heisen på vei opp.

– Det er veldig enkelt. Ett trykk og jeg kan både åpne og låse døren, sier han.

Framtidens kollektiv

Mikkel og romkameraten Sebastian Legaard Engeland (29) deler en 89,5 kvadratmeter stor leilighet på Ulven i Oslo sammen med en felles kompis. De har den digitale OBOS-nøkkel installert, og åpner dørene med en app på mobilen.

Med åpen dør viser de vei inn i et typisk, hyggelig guttekollektiv – og et gryende smart-hjem.

– Vi er nok over gjennomsnittet glad i tekniske duppeditter, sier Mikkel.

I tillegg til digitale nøkler til inngangsdører, bod og garasje har gutta både robotstøvsuger og smart-lyspærer på plass.

– Vi var såpass fornøyde med OBOS-nøkkel ved hovedinngangen, så da vi forstod at vi kunne få den installert inn til vår egen leilighet, var det klart at vi måtte det, sier Mikkel.

Ett enkelt klikk på mobilen, og ytterdøra går automatisk opp. Kompisene Mikkel (til høyre) og Sebastian anbefaler alle å ha nøkkel på mobilen. – Det er framtiden, rett og slett, sier Mikkel.

Enklere hverdag

Gutta er samstemte om at OBOS-nøkkel har gjort hverdagen både enklere og tryggere.

– Appen er praktisk, effektiv og veldig brukervennlig, sier Mikkel, og legger til at de ofte benytter seg av appens delefunksjon, som gjør at de kan dele tidsbegrensede nøkler med familie, håndverkere eller kompiser som kommer på besøk.

– For eksempel er det veldig praktisk om vi reiser på ferie og trenger noen til å vanne planter, sier Sebastian.

Lost & found

Kompisene tror også nøkkelen kan redde dem ut av framtidige kinkige situasjoner, og unngå hendelser som den gangen Mikkel ble frastjålet jakka med nøklene sine i på en fest, og endte opp med å tilbringe natten på en kald benk, mens Sebastian befant seg i Danmark.

– Hadde jeg hatt OBOS-nøkkel på mobilen da, så hadde jeg vært reddet, sier Mikkel.

På vei ut av leiligheten møter gutta deres tredje romkamerat. Han er på vei inn i heisen, men må brått snu. Han har ennå ikke skaffet seg en digital nøkkel, og sverger til det gamle nøkkelknippet, som han nå har glemt igjen på benken i gangen. Han får et par ironiske kommentarer fra kompisene.

– Ja, du må ha med nøkler du, sier Mikkel.

– Du lever i fortiden, legger Sebastian til.

Vil du også åpne og låse døra med mobilen? Bestill OBOS-nøkkel her