Et naturlig førstevalg

Espen Andreassen fra Fredrikstad hadde aldri hørt om bydelen Pettersand. Nå har han funnet skogens ro i det nye området.

  • Tekst og foto Pernille Münster

Hvordan føles det å ha kjøpt din egen leilighet?

– Jeg er så stolt over å endelig ha fått det til! Boligmarkedet er så vanskelig å komme inn på, særlig når man er alene. Egentlig hadde jeg gitt opp. Men så hørte jeg om OBOS Deleie av noen bekjente. Når en har muligheten til å kjøpe seg inn i halvparten av boligen, så åpner det seg helt andre dører for å komme inn på boligmarkedet.

Les mer om OBOS Deleie

Hvordan havnet du akkurat her på Pettersand?

– I forbindelse med at jeg var på jakt etter nybolig tok jeg kontakt med OBOS-banken. Der traff jeg en hyggelig kar som hadde veldig tro på meg, og som så behovene mine. Det var han som foreslo at jeg skulle kikke på leilighetene på Haraldåsen. Selv om jeg er fra Fredrikstad så var dette en ny bydel for meg, så jeg kjørte hit noen kvelder for å kjenne på stemningen.

– Jeg fikk en god følelse, så da ringte jeg til megler og sa at leiligheten er min.

Bli bedre kjent med prosjektet

Leiligheten til Espen er 74 kvadratmeter med veldig praktiske, store, gode rom. Han kjøpte den med OBOS Deleie.
– Jeg trives bedre med marka og skogen under føttene enn asfalt, så det at jeg har både trær, skog og et dyreliv rett på utsiden av min egen leilighet er veldig fint.
– Det å gå ut på verandaen og være blant trærne, med det fantastiske lyset og dyrelivet så nært er helt magisk.

Her lever du virkelig tett på skogen!

– Ja, det å gå ut på verandaen og være blant trærne, med det fantastiske lyset og dyrelivet så nært er helt magisk. Jeg har hatt både hakkespett, ekorn og rådyr rett utenfor. Dessuten er det fint å bo i høy første etasje. Da har jeg litt kontakt med bakken, men likevel luft.

Hvordan gikk du fram for å innrede?

– Det første jeg prioriterte var verandaen. Fordi jeg flyttet inn på sommeren ville jeg ha et utemiljø fra dag én. Det første flyttelasset inneholdt planter, utemøbler og bobler. På kveldstid på innflyttingsdagen, innviet jeg verandaen og leiligheten min ved å sprette flasken med bobler og si høyt til meg selv «her skal jeg leve, her skal jeg bo»!

Vil du også finne skogens ro på Haraldåsen?

Sjekk ut ledige boliger