– Her vil vi bo resten av livet!

Det var en ren tilfeldighet at Ida og Eirik oppdaget Lumanders hage. Nå har de bosatt seg på Ensjø i Oslo for alltid.

  • Tekst Hanne Aardal
  • Foto Pernille Münster
  • Styling Kathrine Hovind

– Vi er beviset på at reklame som blir hengt opp på gata, funker. Under pandemien trillet vi mye tur i området her med eldstemann, og vi likte den skjermede beliggenheten og at tomtene rundt var ferdig utbygd, forteller Ida Karlsen (35) og mannen Eirik Randsborg Lie (34).

Paret meldte seg på OBOS’ nyhetsbrev om prosjektet, og under det andre salgstrinnet i Lumanders hage dukket drømmeleiligheten opp.

– Den hadde akkurat den planløsningen vi hadde sett for oss, samtidig som den lå perfekt til med utsikt over det store hageanlegget. I tillegg var det fine turstier og lekeområder like utenfor døra, sier Ida.

I gangen tegnet interiørarkitekt Hanne Buøen en løsning bestående av kommode, hyller og sittebenk med plass til sko. Møbelsnekkere fra Nytt Prosjekt realiserte ideene.
På soverommet er alle flater, inkludert tak og dører, malt i fargen Dark Teal fra Jotun. Skapdørene er spesialbygde, mens innmaten er Pax-moduler fra Ikea. Stolen er fra &Tradition, mens taklampa er fra Hay.
Siden både Ida og Eirik jobber en del hjemmefra, fikk de plassbygd et skrivebord og noen praktiske hyller på soverommet. Herfra er det også utgang til en stor balkong.

Ufravikelig krav

Paret kjøpte leiligheten på 98,5 kvadratmeter tidlig i 2021. I månedene som fulgte ble det mange runder med lille Sigve i vogna for å følge med på byggeprosessen.

– Da bygningene begynte å reise seg og vi så hvor luftig det ble, ble vi svært positivt overrasket. Vi trodde at det kom til å bli tettere mellom byggene – vi er såpass realistiske av oss at vi trodde at bildene løy, sier Ida med et smil.

I oktober i fjor flyttet den lille familien inn. Da skulle Sigve snart fylle fire og hadde blitt storebror til Lise, som nå er 16 måneder.

– Vi hadde fått anbefalt å male alle rommene på forhånd. Det var litt vanskelig å velge farger bare utfra et prospekt og noen nyanser på en skjerm, men vi er veldig glade for at vi gjorde det. Leiligheten føltes mer som et hjem og ikke bare som en hvit boks, synes Ida.

I tillegg til å betale litt ekstra for å få malt leiligheten, gjorde paret noen tilvalg på kjøkkenet.

– Vi ønsket oss en annen innredning, mer benkeplass og stekeovn i høyden – og det siste var egentlig et ufravikelig krav.

– Vi er glad i å lage mat, og eldstemann liker å være med, så vi ønsker ikke å bekymre oss for stekeplater på vei ut av ovnen og slike ting, sier Ida.

Bli bedre kjent med Lumanders hage

Nytt Prosjekt har lagd en spesialbygd benk til oppbevaring, og Anita Christensen Interiør sydde putene. For å slippe å bekymre seg for slitt parkett, valgte paret laminat fra Pergo. – Det er et framtidsgulv! spøker Eirik.
Paret er glad i eik, og med utgangspunkt i spisebordet de hadde fra før, hjalp interiørarkitekt Hanne Buøen dem med å innrede resten av leiligheten. Leselampa er fra Nemo.
Med proff hjelp fikk familien langt flere lyskilder enn de trodde at de trengte. På et avlastningsbord fra Ikea står en marmorlampe fra New Works. Den er designet av norske Lars Tornøe.

Lys idé

Allerede samme dag som familien flyttet inn, fikk de besøk av en interiørarkitekt. Hun hjalp dem med å velge benkeplate til den mørke, strukturerte kjøkkeninnredningen, og tegnet også alle oppbevaringsløsningene i leiligheten.

– Vi fikk blant annet bygd en benk til spisekroken med plass til oppbevaring oppi, et kombinert tv- og hyllemøbel i stua og flere lagringsmuligheter i gangen. Det siste er nok det jeg er aller mest fornøyd med. Selv hadde vi antakelig bare satt inn et ferdigskap som ville tatt altfor mye plass, sier Ida.

Interiørarkitekten bisto også med å velge lys og lamper.

– Det gjorde at vi fikk minst tre ekstra lyskilder i forhold til det vi ville ha valgt selv – og det føltes helt rett. Jeg hadde aldri funnet på å sette inn den lille lampa der, for eksempel, men når jeg tenner den, tenker jeg: «Ah, det er derfor den er her», sier Eirik og peker på en bordlampe i marmor.

– Ja, hvis du skal velge én ting å få profesjonell hjelp til, så er det lys. Det sier vi til alle som ber om råd, supplerer Ida.

Les også: En oase midt i byen

Leiligheten har to balkonger, begge på åtte kvadratmeter. Denne ligger utenfor stua, vender mot de store fellesområdene og har sol nesten hele dagen. Møblene er fra Ikea.
Her nyter familien sommeren! Balkongen har god plass til spisebord og stoler – perfekt for grillmiddager og et kakestykke til dessert.
Den spesialbygde tv-hylla i stua består av Ikea-skap som er lakkert i den samme lyse mintfargen som veggene. Kjøkkenet og eikeskuffene i front er fra Aubo, mens benken i kompositt er levert av Allstein.

Ett ønske til

Paret føler at leiligheten er blitt veldig «dem».

– Vi hadde bare et spisebord i eik, en hengelampe og en tripp trapp-stol med oss, men interiørarkitekten fant nye møbler som passet til og skapte en helhetlig stil. Det hadde sikkert tatt oss ti år og omtrent like mye penger å få til det samme, sier de.

Idas favorittsted i leiligheten er kroken ved spisebordet.

– Der kan jeg sitte med en kaffekopp og nyte utsikten over hagen, samtidig som jeg har full oversikt over hva barna driver med.

Ida smiler. Verken hun eller mannen kan komme på noe de ville ha gjort annerledes i leiligheten.

– Men vi har snakket om at vi kanskje vil sette inn et badekar, sier Eirik.

Se ledige boliger i Lumanders hage