Hjemme

Det gode liv i høyden

Når Nina Kindt melder overgang fra travle Majorstua til naturskjønne og sentrumsnære Vitigrend, flytter hun inn i et hus hun har tegnet selv.

– Å flytte inn i et boligprosjekt jeg selv har vært med på å utvikle, er ikke noe jeg har for vane å gjøre, sier Nina Kindt.

Likevel er det nettopp det sivilarkitekten har gjort.

Da Nina jobbet som prosjektleder innen boligutvikling for OBOS Nye Hjem fra 2017 til 2020, var et av prosjektene hun utviklet Vitigrend, et sameie bestående av leiligheter og rekkehus, som grenser til Nordmarka, Frognerseteren og Holmenkollen.

Da hun fikk muligheten til å kjøpe et av rekkehusene hun selv har vært med på å tegne, var hun ikke i tvil.

– Min visjon som arkitekt har alltid vært å bygge lykkelige samfunn. Vitigrend blir et hyggelig nabolag, som både vil få kjempefine planløsninger og fellesområder som legger opp til godt naboskap, sier Nina, som understreker at hun kjøpte boligen etter sin tid i OBOS. Men Vitigrend klarte hun ikke å gi slipp på.

Fra byens puls til skogens ro

Når Nina Kindt flytter fra en gammel bygård på tjukkeste Majorstua til det nye rekkehuset i Vitigrend, som står innflytningsklart før utgangen av 2023, er to barn på 10 og 13 med på lasset.

– Jeg har jo oppdratt barna mine i et urbant miljø, men nå føltes det som det var på tide å bytte ut asfalt, kaféliv og byens fristelser med et mer aktivt liv. Få inn litt andre verdier.

Vitigrend ligger imidlertid langt nærmere sentrum enn man kanskje skulle tro ved å kikke på et kart: Nabolaget ligger kun 200 meter unna Voksenkollen T-banestopp. Der finner du og matebuss som går til Tryvann på vinterstid.

– Nærheten til kollektivtilbudet skiller Vitigrend fra en del andre steder her oppe, der man er mer avhengig av bil. Dessuten har vi både pizzeria og utendørs svømmebasseng i området, forteller Nina.

Bli bedre kjent med Vitigrend her

De private takterrassene er romslige og har svært gode solforhold, men er samtidig skjermet for innsyn. – Til tross for at det er lagt opp til et fellesskap, ser du ikke rett inn til noen. Du har et privatliv.
Vitigrend bugner av turmuligheter. En av DNTs blåmerkede stier går faktisk gjennom boligfeltet og tar deg rett ut i Nordmarka.
– Du sitter så å si i skogen når du kikker ut av vinduet, med utsikt til blåbærlyng, tretopper, himmelen og Tryvannstårnet, forteller Nina.
Nina og barna gleder seg til turer, langrenn, slalom og bærplukking – og til å bli kjent med nye venner i nabolaget.

Et hjem for alle sesonger

Navnet Vitigrend kommer fra norrønt og kan oversettes til «en samling av hus på toppen av en høyde». Et svært passende navn – her utspiller nemlig dagene seg i høyden, med utsikten og dagslyset på beboernes side.

– Det har blitt utrolig fint. Du sitter så å si i skogen når du kikker ut av vinduet, med utsikt til blåbærlyng, tretopper, himmelen og Tryvannstårnet.

– Det føles nesten som om du kan se Gaustatoppen. Solforholdene er også uvanlig gode, forteller arkitekten.

En viss interesse for friluftsliv, natur og fysisk aktivitet er en forutsetning for å få maksimalt ut av området. Da leverer til gjengjeld Vitigrend store opplevelser gjennom sesongene.

– Om vinteren er det langrenn eller alpint på Tryvann, og hele familien kan dra på skitur og spise middag på en av markastuene. Sommeren byr blant annet på på klatrepark, bading i Øvresetertjern, Roseslottet og lange eller korte turer til fots eller på sykkel.

Les også: Bli med inn i visningsrekkehuset i Vitigrend

Nina er spesielt fornøyd med planløsningen i boligene, med både god plass og store vinduer som slipper inn lys.
De gjenstående rekkehusene strekker seg over 140 kvadratmeter fordelt på tre plan med fin planløsning, med blant annet adskilt stue og kjøkken og privat takterrasse.
– Så er det jo deilig å flytte inn i noe som er helt nytt. Du slipper å tenke på oppussing, strømprisen er lav og alt er bygd miljøvennlig.
I loftstua i i rekkehusene føles det omtrent som om man sitter under åpen himmel, takket være de store takvinduene.

Nytt hjem i passe stort nabolag

Når det gjelder selve boligen hun har kjøpt, er Nina spesielt fornøyd med planløsningen, med god plass, store vinduer og utgang fra kjøkkenet til en stor terrasse blant de viktigste elementene.

– Så er det jo deilig å flytte inn i noe som er helt nytt. Du slipper å tenke på oppussing, strømprisen er lav og alt er bygd miljøvennlig.

I tillegg peker hun på en annen tilsynelatende liten, men viktig detalj ved Vitigrend:

– Som boligprosjekt er det akkurat passe stort. 43 boenheter gjør at vi blir en akkurat passe stor gjeng her, og det gjør nok at alle er interessert i å bli kjent med hverandre, sier Nina.

Vil du ta en nærmere titt på rekkehusene i Vitigrend?

Ta kontakt med prosjektselgerne våre og avtal en visning