Husflid på Brekketunet

Med den nye leiligheten på Brekketunet har Solveig Jacobsen og Per Mognes kommet tettere på familie og venner, samtidig som de har beholdt nærheten til skogen.

Hvordan endte dere opp her på Brekketunet?

– Vi er veldig glade i å være ute, så vi så etter et sted med like kort tilgang til skogen som det var der vi bodde før, på Ellingsrudåsen. I tillegg hadde Per som kriterium at det skulle være nytt. Da en venninne som bor rett oppi her foreslo dette prosjektet, føltes det umiddelbart riktig, sier Solveig Jacobsen.

– Dessuten ville vi bo nærmere barn og barnebarn. Sol er fra Ski, og vi har familie og venner både i Ski, Ås, Drøbak og på Nesodden, forteller Per Mognes.

Var dere kjent i området fra før?

– Nei, ikke akkurat her. Men nå oppdager vi at Ås er en kommune med veldig mye kulturaktiviteter. Det er både konserter, husflidsmesser, utstillinger, trenings-, tur- og sykkelmuligheter, sier Solveig.

– Vi har vært aktive i DNT, og oppdaget at det fantes et lokallag her i Ås. Fra vi kjøpte til vi flyttet inn gikk det to og et halvt år, så i løpet av den tiden ble vi med på noen fellesturer med turlaget for å bli litt kjent, fortsetter Per.

Bli bedre kjent med Brekketunet

Et av kriteriene våre var at det skulle være kort avstand til togstasjon og butikker, samtidig som vi ikke ville bo midt i sentrum.
– Hagen er helt praktfull. Anleggsarbeiderne har plantet noe vanvittig ved inngangene til husene, det kommer trollhassel og urter, og til og med jordbærplanter, forteller paret.
At leiligheten har tre soverom gjorde at Solveig, som har jobbet med tekstil før hun ble pensjonist, kunne få sitt eget hobbyrom.
– Jeg lager både tepper, klær og bruksgjenstander, i tillegg til at jeg har begynt å male litt, forteller Solveig.
– Da vi innredet leiligheten, tenkte vi på hvordan vi kunne skape et litt kunstnerisk tilsnitt ved få inn litt farger og kunst, blant annet noe av det jeg har laget.

Hvorfor valgte dere akkurat denne leiligheten?

– Den er like stor som den vi hadde fra før, og vi likte planløsningen, at den er gjennomgående og at soverommene er østvendt med utsikt til et friområde. Dessuten har den tre soverom, slik at Sol kunne få et hobbyrom, sier Per.

Hva er det du lager på hobbyrommet, Sol?

– Jeg har jobbet med tekstil i min fortid, så jeg lager både tepper, klær og bruksgjenstander, i tillegg til at jeg har begynt å male litt. Da vi innredet leiligheten, tenkte vi på hvordan vi kunne skape et litt kunstnerisk tilsnitt ved få inn litt farger og kunst, blant annet noe av det jeg har laget. Det gir hjemmet varme og personlighet.

Vil du også bo på Brekketunet?

Sjekk ut ledige boliger på Brekketunet