Naturnært på Voksenkollen

På Vitigrend har Bohus innredet et visningsrekkehus inspirert av omgivelsenes farger og materialer, og skapt et personlig, stilfullt hjem.

  • Tekst og foto Pernille Münster

– Når boligen har en så spesiell beliggenhet som dette, kan du skape ro og harmoni ved å la interiøret gjenspeile fargene utenfor. La naturlige farger og materialer gå igjen, forteller dekoratør i Bohus Billingstad, Kristine Rømsvik.

Vi befinner oss helt på grensen til Nordmarka, men likevel bare et steinkast unna Voksenkollen T-banestasjon. Her bygger OBOS noen titalls rekkehus og leiligheter omgitt av høye grantrær på alle kanter. Boligprosjektet Vitigrend er i ferd med å reise seg.

– Det er noe forlokkende med området. Det er veldig stille og rolig her oppe. Du har store friområder, og bor praktisk talt i skogen. Skisesongen er lang her, forteller Morten Brørby, prosjektleder i OBOS.

Se hva vi bygger og selger på Vitigrend

– Vi har vært bevisste med å spille videre på de gode kvalitetene som allerede ligger i boligen, forteller Kristine Rømsvik, dekoratør i Bohus.
Kristine hentet inspirasjon fra kjøkkeninnredningen da hun valgte lys eik som materiale på møblene i rekkehuset.
– Jeg tenker at det er et typisk hverdagsliv som skal foregå her, og jeg tror den åpne kjøkkenløsningen vil gi en fin flyt, sier Kristine.
Spisebordet i eik kan trekkes ut og bli dobbelt så langt, slik at det er plass til hele 20 personer tilbords.
Interiøret har et lett, lyst og nordisk uttrykk, samtidig som det er tatt inn elementer som gir kontrast, som planter og sorte detaljer.

Romslige rekkehus

I et av rekkehusene har Bohus innredet en visningsbolig. Fordelt over tre plan består boligen av tre soverom, kjøkken og stue, og en stor loftsstue med utgang til en privat takterrasse. Det ene soverommet har tilhørende garderoberom og eget bad.

– Med sine 140 kvadratmeter er dette et stort rekkehus. Vi har valgt å legge på litt ekstra areal for å gjøre det til en skikkelig god bolig for familier, forteller Morten.

Det er en behagelig helhet i interiøret. Den lyse, gråbeige fargen «Kalk» går igjen på flere av veggene i alle etasjer, og komplementeres av møbler i lyst treverk, lune tekstiler og grønne planter.

– Vi har vært bevisste med å spille videre på de gode kvalitetene som allerede ligger i boligen, med tanke på den fine kjøkkeninnredningen, det lyspigmenterte eikegulvet og flisene, og ikke minst det fantastiske lyset som flommer inn fra de store vinduene, forteller Kristine. Hun har stått i spissen for innredningen av visningsboligen.

– Det er noe forlokkende med Voksenkollen-området, forteller Morten Brørby, prosjektleder i OBOS.

Behovsanalyse

Men hvordan innreder man egentlig et personlig hjem i en ny bolig?

– Først og fremst må du tenke på hvilke behov du vil dekke. Hvilken funksjon skal rommet ha, og hvem er brukeren?

– La oss si at du har en loftsstue. Er det barna som skal bruke det rommet? Hvor gamle er de, hva synes de er fint, og hva bruker de tiden sin på? Soverommet til foreldrene har en helt annen funksjon. Der skal du ha ro, sier Kristine.

Samtidig påpeker hun viktigheten av å kjenne etter hva slags stil du liker å omgi deg med. Vil du ha det klassisk, nordisk eller rustikt?

– Jeg ville valgt nøytrale farger på store møbler, og heller gjort noe gøy med ting som er lett å skifte ut. Etter korona har mange blitt vant med å være mye hjemme, og det gjør at vi ser en større verdi i å investere i møbler vi setter pris på, og som varer lenger. Så kan du heller ta det litt lenger med pledd, puter eller pyntegjenstander. Lamper bidrar også til å sette stemningen, sier hun.

Som OBOS-medlem har du fast medlemsrabatt hos Bohus. Sjekk den her

For å gi en følelse av ro, har hovedsoverommet fått en mørkere fargetone på veggene. I direkte tilknytning finnes eget bad og garderoberom.
– Loftsstuen er et fantastisk rom. Den er romslig nok til å være en fullverdig stue, og det er så deilig med lyset som kommer fra takvinduene, sier Kristine.
Det ene soverommet har fått plass til både skrivebord og sovesofa. Fra vinduet har man utsikt mot høye grantrær.
– Vi har valgt å legge på litt ekstra areal for å gjøre det til en skikkelig god bolig for familier, forteller Morten Brørby.

Tør å utfordre

– Et tips er dra på litt mer enn det du tror du egentlig tør. Noen har veldig lyst til at alt skal matche hele tiden, men da kan det være gøy å heller gå for mønstre eller strukturer så det blir litt spennende. I stua kunne vi for eksempel ha valgt tre velourputer i forskjellige farger, men i stedet har vi valgt å blande en pute med mønster, en som er slett og en i bouclé, forteller Kristine.

– I trendbildet ser vi nå at folk stoler mer på seg selv, vi har blitt litt mer egne og vil ikke følge alle andre. Nå tør man å ta noen valg basert på hva man faktisk liker og ønsker å omgi seg med, og det er veldig gøy å se, at ikke alt blir likt.

Vil du se mer av rekkehuset på Vitigrend?

Ta kontakt med prosjektselgerne våre og avtal en visning