Visningsleilighet på Vollebekk, stue med sofa rosa vegger og interiørdetaljer.
Hjemme

Hjemmekoselig på Vollebekk

Hvordan få det lunt og koselig i en helt ny bolig? I visningsleiligheten på Vollebekk er det interiørinspirasjon å hente.

– Mitt beste tips for å skape en lun og hjemmekoselig følelse, er å bruke tekstiler som tepper, puter og pledd, sier Marianne Dahle Sandbakk. Hun er møbel- og interiøransvarlig i Bohus Alna, og på Vollebekk i Oslo har hun innredet en splitter ny visningsleilighet for OBOS.

På Vollebekk bygger OBOS rundt 1000 nye, moderne boliger, hvor de aller første sto klare for innflytting i 2019. Vollebekk ligger mellom Risløkka og Lunden hageby i bydel Bjerke, og har i mange år vært kjent som et industriområde.

Nå er området i full transformasjon, hvor det skapes en ny og tiltalende bydel med grønne lunger og god kollektivtilknytning.

Se hva vi bygger og selger på Vollebekk

Et hjem med farger

I visningsleiligheten på Vollebekk, en fireroms i Humla borettslag, er veggene malt i forskjellige nyanser av grønt, rosa og beige. Marianne påpeker viktigheten av farger:

– Det er mange dystre nyheter for tiden, og da er det godt å komme hjem til en leilighet med farger som varmer. Et tips til farge på veggen er grønt. Alt passer til grønt, sier hun.

– Trendfargen rosa følger oss også videre, men vi ønsker den ikke like sukkersøt lengre, så her er det fint å blande inn litt brente toner, slik vi har gjort med terrakotta-potter og tørkete strå. Bruk gjerne to farger i et rom for å dele inn i soner, men bruk farger som harmonerer.

– Vi har valgt lette gardiner fra gulv til tak. Gardiner skaper en lunhet i rommet, samtidig som det hjelper på akustikken, forteller Marianne. Stuen er malt i fargen Nordisk lysrosa fra Bohus' fargekart hos Nordsjø.
På det ene soverommet har Marianne gjort plass til både sovesofa og skrivebord, slik at rommet kan brukes både som kontor, TV-stue og gjesterom.
Barna har fått det største soverommet. – Vi foreldre oppholder oss lite på soverommet på dagtid i motsetning til barna. La dem få boltreplass, med leker og plass til besøk av venner.
På terrassen står en Tenderflame-peis. – Denne kan lett flyttes inn i stuen for høstkos og varme. Peisen er lukt og sotfri og krever ingen pipe. Du bruker et patentert brennstoff, Tenderfuel, forteller Marianne.
Utnytt plassen med vegghyller og vis fram interiørfavorittene dine. Her er to Andersen wood-vall vegghyller i eik fra Bohus, hengt opp over hverandre.

– Et tips er å la det gå en rød tråd gjennom leiligheten. Gjenta gjerne fargene i flere rom. I leiligheten på Vollebekk har jeg valgt å ta igjen grønnfargen «Rustikk Grågrønn» på det ene soverommet og i en sone i gangen. Denne sonen, hvor klær og bager fort blir slengt, kan godt få være litt mørkere. I den første sonen i gangen møter du imidlertid en lys og luftig «Nøytral Grønngrå» – en nydelig farge til eik!

– Et annet godt tips er å få inn grønne planter. Dekor trenger ikke å koste noe, og du kan gjerne blande det kunstige med det ekte. Ta med barna på søndagstur for å hamstre mose og steiner, for eksempel. Ta naturen med inn.

Som OBOS-medlem har du fast medlemsrabatt hos Bohus. Sjekk den her

Miks materialer

Marianne Dahle Sandbakk forteller at høstens trender byr på tepper, gardiner fra gulv til tak og materialer med ulike strukturer, noe som også synes i visningsleiligheten på Vollebekk.

– Det er mye store tepper nå, gjerne i naturmaterialer som ull eller viskose. Tepper med høy luv er tilbake, gjerne med grafiske mønstre og der luven har forskjellig lengde. En feil mange ofte gjør, er å gå «all in» på en trend, men da blir det ofte platt og kjedelig.

– Våg heller å mikse forskjellige materialer. Taktile overflater er en viktig trend, og det gir en spennende kontrast å blande puter i boucle, ull og lin, for eksempel. For å få et levende interiør kan du blande matte, blanke, myke og harde materialer, tipser hun.

Vil du se mer av leiligheten på Vollebekk?

Ta kontakt med prosjektselgerne våre og avtal en visning