– Jeg visste jeg kunne bruke OBOS-rabatten og spare en del

Med nytt gulv, nye møbler og medlemsrabatt har Morten Johansens leilighet fått et lunt, skandinavisk uttrykk.

  • Tekst Anja Bratt
  • Foto Siren Lauvdal
  • Styling Live Berg

– Jeg så mye potensiale i leiligheten før jeg kjøpte og flyttet inn. Selve skallet var bra, og jeg så at jeg kunne gjøre små og store oppgraderinger som ville løfte uttrykket, forteller Morten Johansen (32).

På Bjølsen i Oslo bor han på 36 kvadratmeter – en leilighet som med flere smarte løsninger gir han akkurat den plassen han trenger.

– Jeg likte veldig godt glassveggen med sprosser som skaper et skille mellom stua og soverommet. Den skjuler en del, men slipper også inn lyset fra vinduene.

Selv om både glassveggen og store vindusflater gir godt lysinnslipp, var det én ting Morten ville fikse raskt på for å skape et lysere, skandinavisk uttrykk i leiligheten: gulvet.

Gull med nytt Maxbo-gulv

Det opprinnelige gulvet i leiligheten var av det Morten beskriver som klassisk, kjip trestavs eikeparkett med mye gulskjær.

– Da leiligheten er lang og smal, hadde jeg lyst til at den skulle oppleves enda lysere. Det er nok mange som ikke tenker så mye på hvordan et gulv faktisk kan løfte et rom.

Morten beskriver stilen sin som ren, men lun, og det nye gulvet fra Maxbo, kjøpt med OBOS-rabatt, passer derfor godt inn i leilighetens fargepalett.

– Maxbo hadde et godt utvalg, og jeg visste også at jeg kunne bruke OBOS-rabatten der, og da spare en del. Selv om gulvet er laminat, både ser og føles gulvet som heltre.

Sjekk medlemsfordelen du som OBOS-medlem har hos Maxbo

Allerede før han flyttet inn hadde Morten lagt en plan om hva som skulle fikses i leiligheten, og der kom medlemsfordelene godt med. Spisestuestolene og sofaen er kjøpt med OBOS-rabatt hos Bohus.
Et av de største grepene Morten har gjort etter innflytting er å skifte gulvet. Valget falt på et høykvalitets laminatgulv fra Maxbo, som både løfter og lyser opp leiligheten.
Den industrielle glassveggen mellom soverommet og oppholdsrommet var en av tingene Morten falt for på visning av leiligheten, forteller han.

Kvalitetsmøbler med komfort

Også på møblene har Morten spart inn litt penger ved å bruke OBOS-fordelen hos Bohus. Der har han kjøpt både sofa og spisestuestoler.

– Jeg ville ha møbler med god kvalitet. Samtidig ville jeg utnytte plassen her inne, forteller Morten, og viser oss sofaen som passer akkurat inn mellom kjøkkenet og glassveggen.

Det var også viktig at møblene skulle være komfortable og slitesterke.

– Jeg liker å lage mat og å sitte lenge ved spisebordet når jeg har gjester, så jeg ønsket meg behagelige stoler med armlener.

Til sammen har Morten spart rundt 5000 kroner på gulv og møbler – penger som kommer godt med til andre ting i leiligheten.

– Eller til ny lego, ler han.

Som OBOS-medlem har du rabatt på det meste du trenger til hjemmet ditt. Se alle boligfordelene her