Lunt og lekent på Lørenskog

I hjertet av Lørenskog har to stylister fra Bohus fått slå seg løs i en leilighet i MIDT. – Noen ganger er folk så redde for å gjøre feil når de innreder, at de ikke tør å kjøpe inn noe.

  • Tekst Hanne Aardal
  • Foto Hampus Lundgren
  • Styling Kristin Skaret og Guro Gundersen/Bohus Strømmen

– Det viktigste du bør tenke på når du skal innrede en ny leilighet, er å unngå overmøblering. Flytter du fra en enebolig eller en større leilighet, er det smart å gå for færre og nettere møbler, men også om du får mer plass, er letthet et godt stikkord, sier Kristin Skaret, avdelingsleder ved Bohus Strømmen.

Sammen med kollega og dekoratør Guro Gundersen, har hun hatt ansvaret for å innrede visningsleiligheten i MIDT, OBOS’ nye boligprosjekt i sentrum av Lørenskog. De er begge veldig begeistret for romløsningen i leiligheten.

– Jeg synes det er kjempespennende at kjøkkenet er plassert midt i det avlange allrommet, mellom spisekroken og stua. Det er litt annerledes enn det vi vanligvis ser. Jeg liker også at det er lagt enstavs eikeparkett i hele boligen, det gir et rent, helhetlig og eksklusivt uttrykk, sier Kristin.

Les mer om boligprosjektet i hjertet av Lørenskog

Kjøkkenet er plassert midt i det avlange allrommet, som har spisekrok i den ene enden og stue i den andre.

Naturfarger gir ro

At både oppholdsrommet, de tre soverommene og gangen er malt i en varm gråfarge, gjør leiligheten lun og hyggelig, mener interiørekspertene.

– Her kan man bare flytte rett inn! Hvis du vil gjøre endringer, for eksempel male om soverommene, kan du heller gjøre det etter hvert.

I allrommet har stylistene tatt utgangspunkt i den svarte kjøkkeninnredningen og valgt et mørkt spisebord med lyse stoler til. Bordet er rundt og kan bli større med en ileggsplate. Fargen på stolene hentes opp igjen i sofaen og gulvteppet i stuedelen av rommet.

– For at det ikke skulle bli for mye svart, har vi gjennomgående supplert med naturfarger som beige, brunt og rustrødt. Dette er farger som gir ro, og som de fleste vil trives i, men vi kunne også ha brukt blått eller grønt, sier Kristin og legger til:

– Når du skal innrede selv, er det lurt å ta utgangspunkt i favorittfargen din og la den gå igjen på detaljer rundt omkring i hele leiligheten. Det skaper en fin sammenheng mellom rommene.

Visste du at OBOS-medlemmer får 15% rabatt hos Bohus? Se mer

Vinduet over kjøkkenbenken har utsikt mot det store gårdsrommet. Her blir det hyggelig å lage mat!
– Vi valgte et svart bord som tar opp fargen fra kjøkkenet og som kan utvides med en ileggsplate, sier Kristin Skaret, avdelingsleder ved Bohus Strømmen. Grønne planter og dekorelementer i naturfarger tilfører varme.
I stua har stylistene valgt en lys fargepalett. – Jeg pleier å anbefale at du velger nøytrale farger på de store og dyreste møblene, og så kan du heller bytte ut puter, pledd og telysholdere når du går lei, sier Kristin.
– Det er lurt å velge ut de tingene du har lyst til å ha med deg fra den forrige boligen og planlegge utfra dem. Lag en plan for hvert rom og finn nye bruksområder for tingene dine, sier dekoratør Guro Gundersen.

Organiske former

Kollega Guro understreker at det ikke trenger å være kjedelig med dempede farger.

– De fleste foretrekker en rolig fargepalett hjemme, det gjør at du senker skuldrene og slapper av. Lek deg heller med ulike materialer og organiske former, slik vi har gjort med tepper, puter og puffer her, sier hun.

– Teppene skal for øvrig være store og rause nå. Legg dem innunder sofaen og senga og la dem stikke godt utenfor. Uttrykket skal være luksuriøst og gi den gode hotellfølelsen. Hvem liker ikke å tråkke på et deilig teppe om morgenen i stedet for et kaldt gulv? supplerer Kristin.

I tillegg til organiske former på tepper og tekstiler, er ulike former for stein i tiden nå.

– Både marmor, kompositt og terrazzo er spennende materialer som gir et eksklusivt uttrykk. Stuebordene vi har valgt her i leiligheten er i kompositt – en slags marmoretterligning. Fordi bordene har både mørke og lyse farger i seg, knytter de sammen de ulike delene av rommet og skaper en god balanse, forklarer Kristin.

Stort gårdsrom

For å framheve de store vinduene og det unike lyset i leiligheten, har stylistene valgt ikke å henge opp gardiner.

– Men dersom de som flytter inn her ønsker muligheten for å trekke for, vil vi anbefale lyse, lette gardiner festet på en skinne oppunder taket. Akkurat som store tepper gir det den luksuriøse hotellfølelsen mange ønsker seg, sier de.

Tv-benken i valnøtt bryter perfekt mot det hvitpigmenterte eikegulvet og det lyse gulvteppet med organiske former.
Ulike former for stein er i trendbildet nå. Både stuebord og pyntegjenstander i marmor, kompositt og terrazzo skaper et spennende og luksuriøst uttrykk.
Organiske former på gulvteppet og 3D-bildet på veggen gir liv til rommet, samtidig som tv-benken i valnøtt bryter opp.
Puter i forskjellige størrelser og sengetøy i duse naturfarger gjør senga myk og innbydende.
På barnerommene er det god plass til et skrive- eller sminkebord.

Det visningsleiligheten har som de fleste hotellrom ikke har, er balkong. Hele stua er omsluttet av en 18,5 kvadratmeter stor vinklet balkong som har plass til både spisebord og sofagruppe.

– Så å si alle leilighetene i MIDT har egen balkong. Noen har takterrasse og andre har markterrasse. På taket av det ene bygget er det dessuten en fellesterrasse til glede for alle, forteller prosjektselger i OBOS, Linn Helsten.

De fem byggene i prosjektet er bygd rundt et stort gårdsrom, der det vil bli plen, planter og prydbusker i tillegg til lekestativer og sitteplasser. To av byggene vender også ut mot Skårersletta, den nyetablerte paradegata i Lørenskog.

– Beliggenheten er fantastisk. Byggene ligger, som navnet tilsier, midt i sentrum, og på bakkeplan vil det bli næringsvirksomhet som skaper liv i gata. Kanskje blir det en kaffebar og noen hyggelige butikker her? Det er også anlagt en stor, flott park i nabolaget med vannspeil og rennende bekk, sier Linn.

Les mer om prosjektet og se leilighetene i MIDT

Et sted for alle

Boligene i MIDT er fra 32 til 111 kvadratmeter store, så her finnes noe for alle, enten du er førstegangskjøper på jakt etter en arealeffektiv ettroms, eller du trenger en familiebolig med plass til flere barn.

– Prosjektet består av totalt fire borettslag. En av de største fordelene med denne boformen er at utleiemulighetene er begrenset. Prinsippet om at du som eier leiligheten også bor i den, skaper et stabilt bomiljø og et godt nabolag. Folk har egeninteresse av å ta vare på boligen sin og området rundt. Ofte har de også et langtidsperspektiv på hvor lenge de vil bli boende, sier prosjektselger Linn og understreker:

– Ikke minst får du mye for pengene her, og borettslagene ligger bare noen få minutters gange fra busstasjonen, slik at du enkelt kommer deg dit du skal. Bussen inn til Oslo tar for eksempel bare 20 minutter.

Stylistene liker bystemningen byggene og leilighetene gir. De anbefaler at du bor deg litt inn før du tar for mange interiørvalg.

– Mange stresser altfor mye når de flytter. Kjøp de viktigste tingene først, slik som seng, sofa og spisegruppe, og ta resten etter hvert.

– Det tar tid å bli kjent med hjemmet ditt og hva du selv liker – det kan ta flere år. Ta det litt etter litt og kos deg underveis, sier Guro.

– Det er veldig mange kule lamper å velge i nå. De har gjerne lekne former i 70- og 80-tallsstil, men med en moderne vri. I tillegg til bordlampa her i stua, ville jeg valgt en stor stålampe ved sofaen og en hengelampe over spisebordet, sier Bohus-stylist Guro.

Ikke så alvorlig

Kristin legger til at kunsten er å blande det man allerede har med nye investeringer.

– Det er jo det som er å ha et hjem – å mikse gammelt og nytt. Hvis du innreder bare med nye ting, ser hjemmet fort ut som en katalog. Det er ikke så hjemmekoselig. Ta gjerne utgangspunkt i et bilde eller et møbel du har fra før og bygg resten av interiøret rundt det.

Går du for et ellers lyst og lett interiør, er det heller ikke noe i veien for å skape spennende kontraster.

– Om du har et persisk teppe du er veldig glad i, kan du for eksempel legge det midt på kjøkkengulvet og la det være et smykke i rommet. Eller du kan henge det på veggen som et kunstverk, foreslår Kristin.

Stylistene er enige om at interiør ikke må være så alvorlig.

– Noen ganger er folk så redde for å gjøre feil når de innreder at de ikke tør å kjøpe inn noe, men du kan jo egentlig ikke gjøre noe galt, sier Kristin.

Hun ler litt før hun fortsetter:

– Ofte er det sånn at mannen vil ha en «recliner», en lenestol med fotstøtte, mens damen sier: «Åh, fytterakkern!» Heldigvis er det fullt mulig å finne en funksjonell hvilestol som både gir komfort og passer fint sammen med resten av interiøret.

Sjekk ut medlemsfordelen på Bohus