Nært og kjært på Firenga

På Firenga i Tønsberg kommune har Kristine innredet boligen etter interessene sine, og skapt et hjem som gir henne ro og en følelse av å høre hjemme.

  • Tekst og foto Pernille Münster
  • Styling Live Berg

Hvorfor valgte du å kjøpe leilighet akkurat her på Firenga på Vear?

– Jeg har vokst opp på Vear og føler stor tilknytning til området. Etter at jeg ble voksen har jeg bodd litt i Oslo og i Sandefjord, men fant raskt ut at jeg er veldig hjemmekjær, og at jeg trives best i kjente områder med familien i nærheten. Søsteren min bor faktisk i bygget ved siden av, foreldrene mine bor fem minutter unna med bil, og nå har broren min også kjøpt i nabolaget, så han kommer til å flytte inn i enden av gata. Snart blir vi samlet alle sammen!

Hvordan har det vært å kjøpe din aller første bolig?

– Veldig nervepirrende! Det er en helt ny erfaring, jeg har jo bare leid tidligere. Heldigvis har jeg en støttende familie som kunne veilede meg gjennom prosessen. Men jeg stopper av og til opp og innser at: «Dette er mitt! Jeg kan gjøre akkurat det jeg vil!».

Sjekk ut ledige boliger på Firenga

– Jeg valgte denne leiligheten fordi den var i enden av gata, uten noen bygg på motsatt side, og fordi den lå i andre etasje. Det føles stille og privat.
Boligdrømmer, byggefelt og ferdighus går aldri ut på dato. Dagens OBOS Block Watne bygger fortsatt trehus i utkanten av små og store byer, som man har gjort siden starten.
– Uansett hva slags vær det er her, så føles det fredfullt. Området endrer seg i takt med været. Det er veldig forfriskende!

Hva har vært viktig for deg når du har innredet?

– Jeg har vært veldig inspirert av stilen «dark academia», men oppdaget tidlig i prosessen at det å inkludere elementer fra hobbyene mine, som tarot og «Dungeons & Dragons», ble viktig for meg for å skape en følelse av tilhørighet. Til vennene mine fortalte jeg at jeg ville style leiligheten som tårnet til en trollmann eller som hytta til heksa i skogen – ha ha!

Hva innebærer det i praksis?

– Jeg tok utgangspunkt i grønne planter, rustikt treverk og mørke møbler, og så er alt bundet sammen i en eksplosjon av farger gjennom blomstertapeten. Nå føles det som at leiligheten ikke bare er min på papiret, men også i sjelen. Skogen er en stor bonus med å bo her!

Bli bedre kjent med Firenga