Oppussing med OBOS-rabatt

Anne-Stine Bae ville ha et kjøkken som speilet personligheten hennes. Da kom OBOS-rabatten hos Flügger godt med.

  • Tekst Ane Larsson
  • Foto Pernille Münster
  • Styling Live Berg

I en OBOS-leilighet fra 1936 på Galgeberg i Oslo, bor Anne-Stine Bae. Etter å ha bodd i utlandet i over 16 år, er hun hjemme i Oslo og eier for første gang noe eget. I disse årene har hun laget mat på det hun omtaler som kjipe kjøkken i utleieleiligheter, og dette har vekket lysten til å skape noe mer inspirerende.

– Kjøkkenet ble fort hovedprioriteten da leiligheten skulle pusses opp. Jeg er interessert i mat, og ønsket at kjøkkenet skulle bli en del av helheten. Det er her jeg pleier å oppholde meg mest i hele hjemmet.

Med flytende overganger og ingen overskap, har Anne-Stine skapt en åpen stue- og kjøkkenløsning hvor kjøkkenet ikke tar over rommet. Jobben har hun gjort selv med god hjelp fra moren. Hun forklarer at det ikke var spesielt vanskelig, men tidkrevende. Etter mye riving, sparkling, pussing og mange lag, kom de i mål.

– Jeg har mer tid enn budsjett, og når man har lagt ned litt arbeid selv føles det mye bedre når man er ferdig.

Frontene og gulvet har hun malt med maling fra Flügger farve.

– Her brukte jeg OBOS-rabatten, og sparte minst 6000 kroner! Det kom veldig godt med.

Både gulvet og frontene er malt med maling fra Flügger farve.
– Kjøkkenet er et eksperiment, så før jeg koster på meg for mye ville jeg teste ut fargekombinasjonene først, forteller Anne-Stine.
– Farger kan være så mangt, og det trenger ikke være så store flater. Det kan være i tepper, puter, kjøkkenfronter eller andre ting.

Kjøkkeneksperimentet

Inspirasjonen til kjøkkenet fikk hun fra Reform og designerduoen Muller Van Severen. Etter å ha sjekket prisene på det kjøkkenet skjønte hun at bare to dører kostet nok til å sprenge hele budsjettet.

– Kjøkkenet er et eksperiment, så før jeg koster på meg for mye ville jeg teste ut fargekombinasjonene først.

Anne-Stine har noen tips til andre som ønsker å bruke mer farge i hjemmet sitt:

– Følg magefølelsen og kjenn på hva du syns er kult. Let etter inspirasjon andre steder enn i interiørmagasiner, da finner du ofte andre interessante fargekombinasjoner. Farger kan være så mangt, og det trenger ikke være så store flater. Det kan være i tepper, puter, kjøkkenfronter eller andre ting. Resten av stua er i roligere farger, og det er viktig med en balanse.

Lyst til å pusse opp selv? Det skal lønne seg å være OBOS-medlem. Derfor får du gode rabatter på det meste du trenger til oppussing av hjemmet ditt, noe som kan spare deg for tusenvis av kroner. Sjekk alle medlemsfordelene og bli OBOS-medlem