Lyst og luftig i Ski

Ane Larsson og samboeren var egentlig på leilighetsjakt i Oslo. Så kom de over Magasinparken i Ski. – Vi fikk en wow-opplevelse da vi var på visning her.

  • Tekst og foto Pernille Münster
  • Styling Kathrine Hovind

Hva fikk dere til å flytte til Ski?

– Egentlig så samboeren min og jeg etter leilighet i Oslo, og vi var i flere budrunder. Så kom vi tilfeldigvis over denne på Finn.no. Vi synes hele prosjektet virket veldig spennende, og i tillegg falt vi litt for selve leiligheten. Den stod helt ferdig, så vi kunne bare flytte rett inn.

Hva var det som tiltalte dere med Magasinparken?

– Vi ble veldig fascinert av hele Magasinparken-prosjektet. Området er fremdeles ikke ferdig, men alle bygningene som kommer har unike og varierte arkitektoniske uttrykk. Det blir spennende fasader, og uteområdene tror jeg blir veldig bra.

Hvordan var det å innrede en ny leilighet?

– Jeg har tenkt at innredningen må stå i stil til at det er en ny og moderne leilighet, men samtidig mykne det opp med planter og naturmaterialer som treverk og terracotta. På kjøkkenet har vi for eksempel laget en spilevegg i tre under kjøkkenøya, og jeg føler den varmer opp uttrykket.

– Vi fikk en wow-opplevelse da vi var på visning her og så hvor lyst det var, med sol hele dagen. Leiligheten vi hadde i Oslo hadde bare nordøstvendte vinduer og føltes veldig mørk, forteller Ane.
Hun er veldig fornøyd med standarden i leiligheten, hvor arkitektene har ikke gått for de billigste løsningene. Kjøkkenet og badene har eksklusive interiørvalg, i tillegg til at det er ekstra takhøyde.
Togstasjonen i Ski er kun en kort spasertur unna Magasinparken, og når Follobanen åpner blir det bare 11 minutter med toget til Oslo S.
For å myke opp det moderne utrykket i leiligheten, har Ane innredet med naturmaterialer, treverk og planter.

Det er utrolig mye vindusflater i leiligheten. Så fint å ha utsikt rett ut mot trærne!

– Ja, vi falt veldig for vinduene. Nå har trærne akkurat begynt å få blader, men om sommeren blir det så tett at man ikke kan se gjennom løvet. Jeg trodde nesten det var skogen vi så ut på da vi var på visning her i juli i fjor.

Dere bor på 105 kvadratmeter. Var plassen viktig for dere?

– Selv om vi fint kunne ha klart oss med noe mindre, er det stor luksus å ha litt ekstra plass. Vi kjøpte jo leiligheten under pandemien, så samboeren min og jeg har hatt hvert vårt hjemmekontor. Det har vært veldig deilig!