Ferskenfarget stue med lenestol og skjenk med grønne plater og bilder
Hjemme

Nybolig med særpreg

Med lune farger og lav møblering har en splitter ny leilighet i Løren botaniske fått både varme og romlighet.

– Leiligheten på Løren var et blank lerret, så vi ville varme den opp litt, forteller stylist Live Berg.

Løren botaniske har hun, sammen med fotograf Siren Lauvdal, innredet en leilighet fra OBOS for å vise hvordan man kan gjøre den lun og hyggelig og helt til sin egen. Utgangspunktet var som mange leiligheter i nybygg – hvite vegger, hvite tak, beige kjøkkeninnredning, parkett på gulvet og lyse fliser på badet – med mange muligheter til å gjøre det til sitt eget.

De to, som driver studioet To kameler sammen, startet med få finne malerkosten.

– Vi landet på en fersken-aktig farge som har karakter, men som også er nøytral hvis man ønsker å tone den ned. Fargen snakker også fint med fasaden på bygget, som er i vakker, rød teglstein, sier Live.

Med enkle, flyttbare møbler kan oppholdsrommet lett tilrettelegges for ulike aktiviteter. Lenestolen er fra Retro Alm, Crayon Rug-teppet fra Hay er fra Konstabel, mens Strand-bordlampen er fra Muuto.
Naturlig treverk mot ferskenfargede vegger, malt i Flügger 3354, gir leiligheten på Løren botaniske et varmt uttrykk.
Benken på barnerommet er laget av en furubenkeplate. Sengen er snekret av mdf-plater og malt i Mint Tea fra Flügger, mens krakken er av Are Mokkelbost.
– Ting som har litt patina har mer sjel, sier Siren. Lekekomfyren som står på barnerommet er fra Retro Alm.

Ferskentonen går igjen i både gang, kombinert kjøkken og stue og på det ekstra rommet, som Siren og Live har valgt å innrede som barnesoverom. På den måten knyttes arealene fint sammen og skaper en god helhetsfølelse.

På hovedsoverommet har de valgt en kaldere blågrå tone som er behagelig å sove i, og som står i fin kontrast til de øvrige rommene. Alle tak er malt i samme farge som de tilhørende veggene, men i ulik nyanse – på soverommet, i en mørkere tone enn på veggene.

– Mange vil kanskje tro at den mørke fargen i taket gjør at rommet krymper, men vår erfaring er at det blir høyere. Rommet får en dybde og oppleves som luftigere, som om veggene har strukket seg, sier Siren.

– Det er gøy å jobbe med farger. For oss handler det om å finne balansen mellom noe behagelig som også er interessant, sier Live.

Selvbygde møbler med personlighet

Leiligheten er 61 kvadratmeter, og har ekstra takhøyde på 2,6 meter. For å bygge opp under romfølelsen ytterligere har Siren og Live valgt å møblere lavt.

– Det er deilig å ha litt luft over seg. Mange tenker ofte areal og kvadratmeter når de innreder, men det er egentlig kubikkmeterne som teller, sier Siren.

– En seng kan ofte ta veldig stor visuell og fysisk plass. Vi har tatt av beina og droppet sengegavl, strippet bort all unødvendig staffasje for at den ikke skal bli for massiv.

Flere av møblene har de bygget selv, av tykke planker i massiv furu. Det høres avansert ut, men konstruksjonene er enkle, forklarer Live. Og, ikke minst, det gir hjemmet en helt egen personlighet.

Les også: 6 gode grunner til å kjøpe nytt

Naturlig treverk mot ferskenfargede vegger, malt i Flügger 3354, gir leiligheten på Løren botaniske et varmt uttrykk. Rundt furubordet fra Førnitur står Børge Mogensens J39-stoler i eik, kjøpt brukt. Muuto-pendelen er fra Konstabel.no.

– Sofaen er laget av planker som er kappet og satt sammen, med en skumgummimadrass trukket i tekstil. Det er en billig måte å gjøre det på, man behøver ikke bruke 20 000 kroner på en ny sofa. Så kan man heller legge mer penger i et fint gulvteppe i ull som varer lenge, og som er med på å heve alt som ikke er så kostbart i hjemmet, sier Live.

Miks ulike trender

For å utnytte kvadratmeterne har de lagt til rette for fleksibel bruk av rommene.

– Spisebordet har mulighet for ileggsplate. Når man har gjester kan man trekke det ut, mens til hverdags er det et lite rundt bord. Ikke sett inn for store møbler, tenk at de skal være lette å flytte rundt slik at rommet blir fleksibelt, sier Live.

For å lune rommene har de brukt mye treverk. De har også blandet nytt med brukt, og innredet med ting fra ulike tider og trender.

– Mange går i fella ved å kjøpe alt på en plass. Da blir alt i samme stil, fra samme tid og i samme trend. Da blir det upersonlig med én gang, sier Live.

– Ting som har litt patina har mer sjel. Det er veldig koselig å ha med seg en stol fra farmor eller noe annet du har fått, alt trenger ikke matche, sier Siren.

Bli bedre kjent med Løren botaniske

Vegger og tak i blått – malt i Flügger 4473 og 4475 – gir en behagelig hulefølelse på soverommet.
Lav møblering gjør at rommet oppleves større. Zen Milano-sengen er fra Bohus, mens Soft Serve-lampen er fra Moniker.
– Mange vil kanskje tro at den mørke fargen i taket gjør at rommet krymper, men vår erfaring er at det blir høyere, sier Siren.

Test og bruk tid på innredningen

Leiligheten i Løren botaniske har store vindusflater og godt dagslys. Det er noe som er viktig å ta med i betraktningen ved valg av malingsfarge, råder de to ekspertene.

– Akkurat her måtte fargen på veggen fungere godt med det varme sollyset som kommer inn i stuen på ettermiddagen. Før vi valgte farge, malte vi opp store prøver som vi testet i de ulike rommene, sier Live.

– Det er kjempeviktig. Du kan få deg en overraskelse hvis du ikke har tenkt på hvor lyset kommer fra og hva fargetemperaturen gjør med malingen, forklarer Siren.

Hva er det beste tipset deres for å innrede et nytt hjem med personlighet?

– Tid. Få på plass de store tingene først, fargene og hovedfunksjonene, og jobb deg videre ut ifra det, råder Live.

– Det kan ta litt tid å finne ut hvordan man vil ha det.

Lyst til å flytte nå? Se innflyttingsklare boliger
Den selvsnekrede sofaen, malt i fargen Flügger 2417, kan brukes som gjesteseng ved behov. Puten fra Hay er fra Konstabel.no.