Et annerledes bofellesskap

I OBOS Living Lab bor student og barnehageansatt Martine Alfvén: – Jeg bor her til jeg kjøper egen leilighet.

  • Tekst og foto Pernille Münster

Hvordan trives du her i OBOS Living Lab?

– Det er en type boform som jeg ikke visste at jeg trengte! Jeg hadde aldri sett for meg et sosialt bofellesskap på denne måten før jeg hørte om det, men jeg synes det er helt fantastisk.

Har du blitt godt kjent med de andre beboerne?

– Jeg fikk en tilknytning til naboene med én gang. Når man møter noen i heisen, hilser man og spør hva de har gjort i helgen. Det skaper en enorm trygghet, og det gjør at jeg føler meg hjemme, ikke bare her i leiligheten min, men også i gangene og fellesarealene. Da jeg bodde på Grünerløkka kjente jeg ikke naboene mine, mens her arrangerer vi stadig vekk middager og fester hos hverandre og på fellesrommene.

Martine har satt sitt eget preg på den 36 kvadratmeter store leiligheten i OBOS Living Lab.
Det første hun gjorde var å male veggene gule. – Alle som kommer hit sier at det føles veldig «meg».
Illustrasjonene på veggene har hun tegnet selv.
– Jeg er veldig glad i skrot, rare ting og loppemarkedfunn, forteller Martine.
OBOS Living Lab ligger på Vollebekk. – Det er rolig og trygt, samtidig som det er kort vei til byen med T-banen, sier Martine.

Hvordan var det å innrede denne leiligheten?

– Det første jeg gjorde var å male veggene i sennepsgult. Gult og grønt er mine farger, og alle som kommer hit sier at det føles veldig «meg». Jeg er veldig glad i skrot, rare ting og loppemarkedfunn. Og kunne nok hatt godt av å bli kvitt litt siden leiligheten ikke er så stor, men jeg føler at alle gjenstandene har en mening og passer inn.

Hvordan er nærområdet?

– Jeg er veldig glad i Vollebekk. Det er rolig og trygt, samtidig som det er kort vei til byen med T-banen. Den dagen jeg skal kjøpe mitt eget kunne jeg gjerne tenke meg å se etter noe i dette området.

Hvor lenge ser du for deg å bo her?

– Jeg bor her til jeg kjøper egen leilighet. Men vil egentlig ikke flytte, for jeg trives så godt her i OBOS Living Lab!

Bli bedre kjent med OBOS Living Lab