Rom og harmoni på Frysja

Vincent Tsang ble nesten industriell designer, men endte opp som advokat. I sin nye leilighet kan han endelig ta i bruk sin interesse for design og skape et unikt hjem for ham og sønnen.

  • Tekst Marianne Lie Berg
  • Foto Pernille Münster
  • Styling Kathrine Hovind

Hvem
Vincent Tsang, advokat

Hvor
Frysjaparken

Borettslag
Kikut borettslag

Byggeår
2021

Arkitekt
A-lab

Sjekk ut Frysjaparken

Hvorfor flyttet du til Frysja?

– Ekskjæresten og jeg ble enige om å flytte til Frysja for at sønnen vår kunne være nær oss begge. Vi ser for oss at Frysja og Kjelsås er et godt område å vokse opp i fordi det er lagt til rette for gode naturopplevelser i et trygt og godt miljø, samtidig som det er sentrumsnært.

Hva tenker du om arkitekturen?

– Frysjaparken er et prosjekt som skiller seg fra mange av de andre nybyggprosjektene i Oslo. Istedenfor lange uendelige rekker av homogene flater, har man lekt med ulike geometriske former og materialer som gjør at dette prosjektet framstår som mer unikt.

For Vincent har det å flytte inn i ny leilighet vært både inspirerende og utfordrende. Møbler fra den gamle leiligheten må settes sammen på en ny måte, men han tar seg tid til å «bo seg til».

Hvorfor valgte du akkurat denne leiligheten da du kjøpte på prospekt?

– Leiligheten har tre romslige soverom. Det er ikke bare hovedsoverommet som er stort – de to andre soverommene framstår også som store og anvendelige. Det er også positivt at gangarealet er forholdsvis lite sammenlignet med andre nye leiligheter. Det er i tillegg 2,60 meter under taket. De tjue ekstra centimeterne øker romfølelsen og gir større spillerom for dekor og lampeoppheng. Fra balkongen har jeg også et fint utsiktsgløtt til Grefsenåsen.

Hvordan har arbeidet ditt med design påvirket deg når du selv skal skape deg et hjem?

– Jeg holdt på å hoppe av jusstudiene for å studere industriell design, men spesialiserte meg innen immaterialrett, et fagområde hvor åndsverk og design er viktig. Det har gitt meg et varmt hjerte for original design, framfor kopibaserte løsninger. Jeg tror aldri jeg har hatt en enhetlig stil. Jeg vil først og fremst skape harmoni og ro i rommene. Ting skal fungere i det daglige, men også henge sammen og kommunisere med hverandre og med rommet.

Les mer om Frysjaparken og boligene