En dame går med skiene sine nedover bakken foran huset sitt i Vitigrend, hun har på seg skiutstyr med skiforeningens logo.
Hjemme

Tett på naturen i Vitigrend

I det naturskjønne boligprosjektet i Oslo bugner det av vinteridylliske turmuligheter – med og uten ski på beina.

– Når jeg kikker ut av vinduet, på skog, dyreliv og hvitt, rolig landskap, føles det veldig som at jeg er på hytta. Barna kan ake rett utenfor døra. Samtidig kan du gå på ski i dagevis i området.

Nina Kindt har bodd i Vitigrend – «porten til Marka», som hun kaller boligområdet – i snart tre måneder. Ting har begynt å komme på plass for sivilarkitekten og barna på 10 og 13.

– Når jeg kommer hjem, kjenner jeg at jeg får senket skuldrene ordentlig. Det er en annen ro i hverdagen, og det var jo akkurat det jeg ønsket meg.

– I tillegg varer vinteren en måned lenger her oppe enn i sentrum, og det er masse flotte turmuligheter – med og uten ski, sier hun.

Det er ikke så rart at Nina falt for rekkehuset i Vitigrend – hun har tross alt tegnet det selv. – Jeg har alltid hatt som mål å planlegge prosjekter så bra at jeg har lyst til å bo der selv.
Nærmeste nabo til Vitigrend er Tryvann, som har flott alpinanlegg, skiskole, klatrepark og en rekke flotte turmuligheter.
Boligprosjektet byr i tillegg på en gjesteleilighet som beboerne kan leie til familien og et felleslokale hvor du kan arrangere bursdager, juletrefest og annet gøy.
Vitigrend ligger på Voksenkollen i Oslo og grenser til Nordmarka, Frognerseteren og Holmenkollen.

Et mer aktivt liv

Da Nina Kindt jobbet som prosjektleder innen boligutvikling for OBOS Nye Hjem fra 2017 til 2020, var Vitigrend et av prosjektene hun utviklet. Det er et sameie bestående av leiligheter og rekkehus, som grenser til Nordmarka, Frognerseteren og Holmenkollen.

Da prosjektet hun var med på å tegne kom ut for salg, var hun ikke i tvil. Ved årsskiftet flyttet familien fra en gammel bygård på tjukkeste Majorstua til det nye rekkehuset i Vitigrend.

– Jeg har jo oppdratt barna mine i et urbant miljø, men nå føltes det som det var på tide å bytte ut asfalt, kaféliv og byens fristelser med et mer aktivt liv. Få inn litt andre verdier.

Vitigrend ligger imidlertid langt nærmere sentrum enn man kanskje skulle tro ved å kikke på et kart: Nabolaget befinner seg kun en fire minutters spasertur unna Voksenkollen T-banestopp.

– Nærheten til kollektivtilbudet skiller Vitigrend fra en del andre steder her oppe, der man er mer avhengig av bil. Dessuten har vi både pizzeria og utendørs svømmebasseng i området, forteller Nina.

Bli bedre kjent med Vitigrend her

Selv om utsikten på Vitigrend er spektakulær, er boligene skjermet for innsyn. – Til tross for at det er lagt opp til et fellesskap, ser du ikke rett inn til noen. Du har et privatliv, sier Nina Kindt.

Et hjem for alle sesonger

Navnet Vitigrend kommer fra norrønt og kan oversettes til «en samling av hus på toppen av en høyde». Et svært passende navn – her utspiller nemlig dagene seg i høyden, med utsikten og dagslyset på beboernes side.

– Det har blitt utrolig fint. Du sitter så å si i skogen når du kikker ut av vinduet, med utsikt til tretopper, himmelen og Tryvannstårnet, forteller arkitekten.

– Det føles nesten som om du kan se Gaustatoppen. Solforholdene er også uvanlig gode, og luften er frisk.

En viss interesse for friluftsliv, natur og fysisk aktivitet er en forutsetning for å få maksimalt ut av området. Da leverer til gjengjeld Vitigrend store opplevelser gjennom sesongene, sier Nina Kindt.

Sommeren byr på klatrepark, bading i Øvresetertjern, Roseslottet og lange eller korte turer til fots eller på sykkel.

– Om vinteren er det langrenn eller alpint på Tryvann, og hele familien kan dra på tur og spise middag på en av markastuene. Det har vi ikke rukket å gjøre i vinter, men den yngste sønnen min var nettopp på overnattingstur til Kobberhaughytta med klassen sin.

Les også: Bli med inn i visningsrekkehuset i Vitigrend

Vitigrend bugner av turmuligheter. En av DNTs blåmerkede stier går faktisk gjennom boligfeltet og tar deg rett ut i marka.
Nabolaget befinner seg kun en fire minutters spasertur unna Voksenkollen T-banestopp. Derfra er det bare 30 minutter til Oslo sentrum.
Nina Kindt og barna nyter turer, langrenn, slalåm og aking i nærområdet.

Nytt hjem i passe stort nabolag

Når det gjelder selve boligen, er Nina spesielt fornøyd med planløsningen, med god plass, store vinduer og skyvedør fra kjøkkenet ut til en stor terrasse blant de viktigste elementene.

– Så er det jo deilig å flytte inn i noe som er helt nytt. Du slipper å tenke på oppussing, strømprisen er lav og alt er bygd miljøvennlig.

Vil du ta en nærmere titt på rekkehusene i Vitigrend?

Ta kontakt med prosjektselgerne våre og avtal en visning